Štítky: | ctpark |

Nizozemská společnost s nabídkou sedmi milionů neuspěla, zastupitelé černou stavbu nechtějí

| autor: hradeckralove.cz

Nizozemské společnosti CTA, která na černo postavila haly na okraji Hradce, se nepodařilo změnit názor zastupitelů města. Ti se už v září rozhodli, že firmě nepovolí využívání přístupové komunikace k rozestavěným halám a na prosincovém zasedání své rozhodnutí potvrdili. Se zastupiteli nehnula ani nabídka sedmi milionů, kterými by firma podpořila jakýkoliv prospěšný projekt.

Nabídku společnosti zastupitelé zamítli s odůvodněním, že jde o úplatek. Společnost, respektive její právní zástupce Luboš Zajíček, verdiktem nadšen nebyl a naznačil možnost právního souboje. „Jsme velice zklamáni z toho, že selhal konstruktivní dialog s městem. Nyní nám nezbude nic jiného než se bránit,“ uvedl pro iDNES Zajíček.

Společnost CTA se bude i nadále snažit získat dodatečné stavební povolení. Je otázkou, jak to dopadne, když se nebude mít možnost kvůli rozhodnutí zastupitelů dostat na své pozemky.

Nelegálně postavené haly u výpadovky na Třebechovice zejí už od letošního března prázdnotou. Dvě skladovací haly, které zabírají více než 21 tisíc metrů čtverečních, by údajně měly nabídnout práci zhruba 150 zaměstnancům. Společnost kvůli černé zástavbě vyplatila Hradci Králové na pokutách už téměř dva miliony korun. O dodatečném vydání stavebního povolení nyní rozhoduje stavební úřad. CTP ho před časem požádala o přerušení řízení, aby měla na vyjednávání s hradeckými politiky dostatek času. Zástupce společnosti Luboš Zajíček předeslal, že firma bude v této pauze usilovat o vyřízení všech náležitostí tak, aby bylo možné následně vydat dodatečné stavební povolení. Zatím se to nepovedlo.

autor: hradeckralove.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.12.2015 20:17
Petr Cerny (neregistrovaný)
Podekovani
Neda mi to, abych zde nepodekoval zastupitelum za konzistentni postoj v cele zalezitosti, kdyz uz pri jinych prilezitostech take kritizuji. Investor evidentne spolehal, ze zde uverejnenym zpusobem, vec vyresi ke svemu prospechu uz od sameho zacatku. Tato ocividna (neni to prvni pripad ze!) ignorace zakonnosti bude slouzit i jako precedent v budoucich pripadech komercni vystavby na uzemi HK! Dekuji.
8.1.2018 09:45
Honza (neregistrovaný)
RE: Podekovani
Dobrý den.... dohledával jsem si informace k tomuto parku a našel jsem tuto starou diskuzi.....
Nejsem sice plně v obraze, ale - ano, hezké, že zastupitelé měli konzistentní postoj..... nicméně - reality.idnes.cz/detail/pronajem/komercni-nemovito...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Jedna z hal společnosti CTP už stojí na okraji Hradce. Dostavěna byla po osmi letech

Jedna z hal společnosti CTP na okraji Hradce po osmi letech dostavěná. Jde o první ze dvou skladů. Vybudování hal se zastavilo kvůli chybějícícmu stavebnímu povolení na jaře roku 2015 a znovu mohlo začít až loni na podzim. První hala má přes pět tisíc čtverečních metrů a do…
Čtěte více

Za legalizaci černé stavby nabízí CTP městu sedm milionů

Sedm milionů korun na jakoukoliv prospěšnou akci. Přesně to nabídla nizozemská firma CTP, která si chce „malým dárkem“ u radnice zajistit dodatečnou legalizaci černé stavby na okraji města. Nabídku společnost přednesla hradeckým zastupitelům – někteří z nich ji zamítli s…
Čtěte více

Nelegální sklady na kraji Hradce stále nemají povolení, hrozí jim demolice

Stavba komerčních skladů a administrativních budov, CTPark, je v Hradci známá jako největší černá stavba historie. Už několik měsíců čeká na dodatečné povolení stavby. Nyní se do boje za zbourání komplexu vložili i občanští aktivisté.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme