Nezaměstnanost v kraji v lednu vzrostla na 7,9 procenta

Míra nezaměstnanosti v Královéhradeckém kraji v lednu vzrostla o dvě desetiny procentního bodu na 7,9 procenta, a stoupla tak třetí měsíc po sobě. Celkem bylo v kraji bez práce 23.430 lidí, o 904 více než v prosinci. Proti lednu 2004 bylo nezaměstnaných více o 433.
V rámci republiky si kraj i na konci ledna udržel pátou nejnižší nezaměstnanost. Růst nezaměstnanosti zaznamenaly všechny okresy kraje. Největší zvýšení, o šest desetin procentního bodu na 10,2 a 7,3 procenta, vykázaly okresy Jičín a Rychnov nad Kněžnou. Nejnižší nárůst ohlásilo Trutnovsko a Hradecko, a to o desetinu procentního bodu na 8,7, respektive 6,8 procenta. Na Náchodsku vzrostla nezaměstnanost o tři desetiny na 7,9 procenta.
Nabídka volných míst v kraji v lednu vzrostla o téměř procento na 2093 míst. Nejobtížněji se práce sháněla na Rychnovsku, kde na jedno místo připadalo téměř 17 nezaměstnaných. Relativně nejlépe na tom bylo Hradecko s devíti lidmi na jedno volné místo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme