Nevýrazné výkony pokračují: Hradec - Kroměříž 2:2

Fotbalisté Hradce Králové se po slibném vstupu do soutěže začínají dostávat do krize. Radost z vítězství poznali naposledy 29. srpna proti Brnu. Od té doby mají na kontě dva body za dvě domácí remízy. Nevýrazný výkon ukázali Votroci i dnes proti nováčkovi soutěže z Kroměříže.
Do zápasu přitom domácí vstoupili lépe a aktivita byla především na jejich kopačkách. Svoji převahu také korunovali ve 25. minutě, když se z rychlé akce po levé straně trefil na 1:0 hlavou Křap. Kroměříž hrála až do konce poločasu zakřiknutě a jen se štěstím dvakrát neinkasovala.
Do druhého dějství však hosté z Hané nastoupili bojovně naladěni. Už ve 49. minutě vyrazil Podhajský reflexivně střelu hostujícího útočníka mimo bránu, následný dohrávaný souboj však posoudil rozhodčí jako faul a hosté Ryškou z penalty vyrovnali na 1:1. Inkasovaná branka a pocit křivdy z přísně nařízené penalty Východočechy nažhavil a na hostující branku šel jeden útok za druhým. V 58. minutě jeden takový natřikrát neúspěšně zakončoval Kraus, k odraženému míči se však dostal střídající Ševčík a pohodlně upravil na 2:1. Votroci ještě chvíli pokračovali ve svižném tempu, postupně se však začali stahovat na vlastní polovinu a to se jim vymstilo. Hosté vycítili šanci a v závěru si vytvořili tlak, který se jim také podařilo přeměnit ve vyrovnávací branku. V 88. minutě se po sérii nepřesných zákroků v obraně ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval hostující Hlavňovský a obloučkem do pravého růžku upravil na konečných 2:2.
Po slibném vstupu do soutěže se Hradec začíná propadat z čelních pozic. Po odehraném 8. kole mu patří šestá příčka s 11 body. Tabulka je však velmi vyrovnaná, poslední Prachatice mají jen o čtyři body méně než Hradec.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme