Nestíháte ve škole nebo potřebujete připravit na zkoušky? Zkuste Doučování doma

Michaela Šimková získala titul Živnostník roku 2018 Královéhradeckého kraje.
Michaela Šimková získala titul Živnostník roku 2018 Královéhradeckého kraje. | autor: archiv MŠ

Přijímačky na střední, vysokou, maturita nebo zkrátka jen nepochopená látka či zkažený test. To všechno jsou momenty, kdy začnete pátrat po někom, kdo by vaši ratolest připravil a doučil potřebné předměty. V Hradci to mají rodiče snadnější, mohou využít služeb firmy s názvem Doučování doma. Před šesti lety ji založila Michaela Šimková a od té doby může nabídnout více než dvacet lektorů na jazyky a další školní předměty. A zájem je veliký. Spíše než klienty, je těžší sehnat kvalitní lektory.

Jak už jméno společnosti napovídá, můžete si na webových stránkách doucovanidoma.cz najít a objednat lektora, který se přizpůsobí vašim časovým možnostem a dorazí za vámi domů. "Na webu mají lektoři své profily, kde jsou uvedeny předměty, které doučují, i jejich zkušenosti," říká Michaela Šimková. Ona sama si doučováním především angličtiny a francouzštiny přivydělávala při studiu vysoké školy. "Pak jsem stála před rozhodnutím jít někam učit nebo si nechat své klienty a věnovat se tomu pořádně a na vlastní pěst. Vyhrála druhá varianta," usmívá se. To, že její rozhodnutí bylo správné, dokazuje i fakt, že zvítězila v krajském kole Živnostník roku 2018 a nyní pojede reprezentovat náš kraj na finále do Prahy. Firma se rozrostla a nyní jejím prostřednictvím vyučuje kolem dvaceti lektorů.

Doučování cizích jazyků se postupně rozrostlo v mnohem širší portfolium společnosti. Nyní si lze objednat i lektora na matematiku, chemii, fyziku, ale i na specifické předměty jako je ekonomika a účetnictví nebo třeba v oblasti IT. "Záleží na poptávce a také na tom, jaké lektory se mi povede sehnat," dodává Michaela Šimková. Převážně se jedná o studenty vysokých škol, i když šéfka firmy přiznala, že nyní stále častěji sahá i mezi starší a šikovné studenty středních škol. Jsou si s menšími dětmi blíž, a pokud dokáží látku dobře vysvětlit, je efekt lepší. To je totiž hodně důležité. Můžete oboru rozumět a ovládat ho, ale pokud neumíte znalosti předat druhému, je to špatné. "Každý lektor musí absolvovat pohovor se mnou. Jednak zjistím, na jaké úrovni jsou jejich vědomosti a pak také, jak je dovedou předat," upřesnila majitelka firmy. Ví, že je důležitá i zpětná kontrola. Má k dispozici elektronický systém, kde se zaznamenává, jak a kdy lekce proběhla. A samozřejmě je v kontaktu i s klienty.

Doučování si lze objednat jednorázově, například před zkouškami nebo náročným testem. Je to individuální. Někdo potřebuje s látkou pomoci průběžně, někdo chce jen vypilovat určitou část učiva. Nejvytíženější jsou lektoři v období od února do května, kdy jsou přijímačky na střední i vysoké školy a maturity. O prázdninách společnost pořádá příměstské tábory. Příjemnou formou se v nich vyučují cizí jazyky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme