Nespokojení občané zvažují blokádu ulice M.D. Rettigové

Občanům žijícím v hradecké ulici M.D. Rettigové došla trpělivost z liknavého přístupu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) k řešení problémů způsobeného projíždějícími kamiony. Ty už jim desítky let sužují život a ŘSD úpravy vozovky stále odkládá. Radikálnější občané zvažují dokonce blokádu silnice. Píše o tom dnešní MF Dnes ve svém regionálním vydání.
Lidem v jedné z nefrekventovanějších hradeckých tepen praskají zdy a trpí nadměrnou hlučností. Už dokonce sepsali petici adresovanou ŘSD za urychlené řešení problému, kterou podepsalo už přes 260 lidí. Jak uvedla Pavla Vodehnalová z petičního výboru, lidé mimo jiné požadují obnovu pásu keřů mezi silnicí a domy, časté kontroly rychlosti a hmotnosti projíždějících kamionů či obložení stěn domů minerální protihlukovou izolací. Silničáři navrhují výstavbu průhledných protihlukových stěn, k ní se však dostanou až zhruba za dva roky. Nespokojení občané však s výstavbou těchto zábran nesouhlasí. Podle nich nejsou estetické a většinu problémů nevyřeší. "Pokud to takhle půjde dál, budeme postupovat radikálněji. Mezi lidmi sílí hlasy, že na hodinu zablokují ulici,“ řekla MFD Vodehnalová.
Ulice M.D. Rettigové, která u Krajského úřadu navazuje na ulici Antonína Dvořáka a směřuje k telefonní ústředně, patří mezi nejvíce vytížené vozovky v Hradci Králové. V místě napojení na Gočárův okruh se často tvoří dopravní zácpy. Překročení hlukových limitů registrovali hygienici už v roce 1991, od té doby se situace ještě více zhoršila.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.5.2006 13:53
Metař (neregistrovaný)
Doprava v HK
No, bydlet bych tam teda nechtěl. Co teprve až bude do HK přivedena dálnice D11, tak doprava bude ještě horší. Ale koho to z úředníků vlastně zajímá. Já osobně si myslím, že je jim úplně fuk a ty desítky lidí bydlících v této ulici upřímně lituji. To samé platí i pro obyvatele domů u mostu přes Pospíšilovu tř.
2.6.2006 14:17
Bijec celé ODS s jejím "trhem" (neregistrovaný)
Pryč s těmi žlučovitými šoféry co vozí sem a tam
ten svůj šmejd a člověk přes ně ani navidí na semafor

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme