Nepříznivé počasí o víkendu? I tak ho lze strávit u vody

Nastávající víkend začíná nejen pátkem 13., ale i nepříliš slibnou předpovědí počasí. Oproti minulému víkendu nás čeká výrazné snížení teplot. Předpověď počasí bohužel nenabízí více jak 22 až 23 stupňů. I když to tedy nebude zrovna na koupání, doporučujeme pár zajímavých návštěv spojených s vodou.

U vody:
Tropické teploty sice na tento víkend Hradec opouští, ale i tak se můžeme vydat k vodě. Konkrétně na Eliščino nábřeží, kde se pod názvem „Nábřeží šlapadel“ konají mezinárodní závody šlapacích vozítek. Nábřeží šlapadel je soutěž, které se mohou zúčastnit se svým upraveným vozítkem i hendikepovaní. Závody jsou naplánovány na sobotu a letos se v Hradci uskuteční už potřetí. I když nebudete soutěžit, tak to bude rozhodně zajímavá, barevná a vtipná podívaná.

Na vodě:
Na vodě, tedy na řece Labi, sídlí ve více jak stoleté stavbě vodní elektrárny Hučák Informační centrum Obnovitelné zdroje. Jeho průvodci připravují každou sobotu a neděli od 14 hodin prohlídky malé vodní elektrárny. Pracovníci infocentra slibují, že se přesvědčíte, že obnovitelné zdroje, jako je třeba vodní nebo větrná síla, využívá lidstvo od nepaměti. Vaše ratolesti se pak mohou pobavit při vyvolání větrného tornáda, najdete zde totiž první fungující model větrného tornáda v republice. Novinkou jsou víkendové exkurze prodloužené na 45 minut, kdy je v informačním centru před samotnou exkurzí možné zhlédnout film Malé vodní elektrárny na Labi. V infocentru si můžete také pořídit unikátní turistickou známku, která byla vydána ke 100 letům Hučáku, v prodeji bude do konce tohoto roku.

Pod vodou:
Další z možností, jak v Hradci strávit hezkou chvíli s vodním živlem je návštěva v Obřím akváriu. Tato hradecká atrakce slibuje obří sladkovodní akvárium s velkým množstvím vodních živočichů, s podvodním tunelem a také deštný prales. Kromě podvodních zážitků si můžete prohlédnout výstavu lebek exotických ryb, krásu tropických orchidejí a na vlastní kůži vyzkoušet samotné tropy, tedy kombinaci tepla s až 90% vlhkostí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme