Neplatiči dluží hradecké radnici už 20 milionů korun

Tisíce neplatičů dluží za nájmy a odvoz odpadů milionové částky. Suma se už vyšplahala na neuvěřitelných 20 milionů korun. Kromě vysokého penále čekají dlužníky další komplikace. U města jim zůstává vroubek až do vyrovnání pohledávek, takže mohou zapomenout například na městský byt, uvedla ve svém vydání pro Královéhradecký kraj MF DNES.
Lidé dluží hradecké radnici osm milionů korun jen na místních poplatcích. Více než desetimilionovou díru do městské pokladny udělali neplatiči nájmu za městský byt. Jestliže někdo městu dluží, nemůže se například ucházet o městský byt ať už prodávaný, nebo pronajímaný obálkovou metodou. Stejná situace platí i pro dlužníky v bytech, které jdou do privatizace. "V obou případech požadujeme, aby zájemce neměl vůči městu závazky. Obdobná podmínka bývá také v zadání výběrových řízení. Dlužnou částku tedy přímo vymáháme a zároveň nepřímo nutíme občany, aby své závazky vůči městu plnili včas,“ řekl tiskový mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda.
S vymáháním peněz má své zkušenosti i hradecký dopravní podnik. Situace se však v posledních letech výrazně zlepšila. Počet černých pasažérů od roku 1998 klesl o více než tři tisíce a dnes patří k nejnižším v zemi. Přesto podnik kvůli černým pasažérům přichází až o pět milionů korun ročně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.6.2006 13:39
Amudarja (neregistrovaný)
:)
Se nedivte.. zlaty drivejsi zpusob financovani odvozu. At zije demokracie a snizeni uredniku co hlasal pan Havel po revoluci v OF :)))))))))))))))))))))))))))
23.6.2006 13:51
Metař (neregistrovaný)
NECHÁPU V ČEM BYL LEPŠÍ
Nechápu v čem byl ten minulý způsob placení lepší. Lepší je rozhodně tento a to hlavně z ohledem na čistotu města. Dříve si mnoho lidí raději odvoz odpadu neplatilo, raději to doma pálili na dvorku nebo v kamnech, a daší čuňata to rozváželi po městě nebo po příkopech na kraji města. Tento systém aspoň lidi motivuje to odhazovat do sběrných nádob. Ti uvědomělejší to ještě třídí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme