Nenechávejte vyřízení cestovního dokladu na poslední chvíli

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Platnost cestovního pasu či občanského průkazu by si měli včas před letní prázdninovou sezónou zkontrolovat všichni, kteří chtějí cestovat do zahraničí, nabádá k tomu Magistrát města Hradec Králové.

Své cestovní pasy nebo občanské průkazy musejí mít, stejně jako vloni, i malé děti. Královéhradecký magistrát vyzývá všechny žadatele, aby v případě potřeby navštívili zdejší správní odbor co nejdříve. Jedině tak je možné se vyhnout frontám, které každoročně před letními dovolenými na magistrátu očekávají.

Ačkoliv od loňského léta magistrát na úseku osobních dokladů disponuje již sedmi odbavovacími kabinami, nevylučují pracovnice tohoto oddělení Magistrátu města Hradec Králové, že může docházet v předsezónním období k vytváření front, a s tím spojených prodloužených čekacích lhůt.

„Vzhledem k tomu, že jsme tu kromě Hradečanů k dispozici i občanům z okolních 80 obcí, doporučujeme všem navštívit úřad včas. Kvůli rostoucímu letošnímu zájmu žadatelů jsou už v této předsezónní době termíny elektronického objednávkového systému značně zaplněny,“ upozorňuje Ľudmila Ducháčová, vedoucí odboru správního na magistrátu. Připomíná také, že v letošním roce je současně s elektronickými objednávkami možnost odbavení prostřednictvím denního pořadí, takže návštěvu úřadu není dobré odkládat.

Lidé jsou zvyklí navštěvovat magistrát především v pondělí a ve středu, kdy jsou úřední hodiny od 8 do 17 hodin. "Služby jsou však nabízeny i ve zbývajících dnech, a to v úterý a ve čtvrtek od 8 do 14 a v pátek do 12 hodin. Neúředních dnů k návštěvě magistrátu klienti zatím využívají jen částečně," uvádí Magdalena Vlčková, mluvčí radnice.

V loňském roce si úřednice prošly zatěžkávací zkouškou - Ministerstvo vnitra zavedlo nový systém zpracovávání žádostí dokladů, což také přineslo delší odbavovací dobu klientů na přepážce. „Služby se snažíme vylepšovat i nadále, v tomto týdnu jsme například spustili na vyvolávacím terminálu zkušebně i anglickou verzi. Mezi naše klienty patří i cizinci, zejména studenti místních vysokých škol, kterými touto službou vycházíme vstříc,“ doplnila Ľudmila Ducháčová z magistrátu. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme