Nemůžete mít vlastního psa? Choďte venčit opuštěného!

Udělat dobrý skutek i něco pro radost. Takovou možnost nabízí hradecký útulek pro opuštěné psy. Pokud z nějakého důvodu nemůžete mít doma vlastního psa, můžete chodit venčit psy z útulku. Dobrovolné venčení udělá radost všem.

Podle hradeckého útulku se jedná o velmi prospěšnou činnost. Pomáhá nejen psům, ale i lidem, kteří například kvůli malému bytu, náročné práci nebo alergii nemohou mít vlastního psa. O dobrovolné venčení je tak stálý zájem. "Noví venčitelé se nám stále hlásí. Podmínkou je, aby jim bylo víc než 18 let a aby podepsali dohodu o bezpečném venčení, v níž je stanoveno, za jakých podmínek jim psa svěříme," popsala postup Mladé frontě Dnes vedoucí hradeckého útulku Lenka Lacinová. Děti mohou psy z útulku venčit jen v doprovodu rodičů.
Půjčit si psa na dobrovolné venčení je možné každý den kromě úterý od 10 do 17 hodin. Zejména pravidelné procházky přitom neprospívají jen opuštěným zvířatům, ale především lidem. Zhruba hodinová chůze se psem je nenáročná, ale přitom dokáže zlepšit zdravotní stav. Léčebný efekt má pro řadu lidí už jen samotný kontakt se psem. Pro venčení v útulku vybírají pouze bezproblémové psy. "Lidem dáváme pouze zvladatelné psy. Třeba starším lidem, kteří chtějí být prospěšní a chodí často, dáváme malé pejsky," vysvětlila MF Dnes Lacinová.
Kromě seniorů, kterých chodí venčit nejvíce, se často podle Lacinové objevují vysokoškoláci a rodiče s dětmi. Někdy tímto způsobem najde pes i nového pána. "Stává se i to, že si psa osvojí známí našich návštěvníků, kteří zrovna psa shánějí," dodala Mladé frontě Dnes vedoucí Lacinová s tím, že nyní se hradecký útulek stará o 25 psů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme