Nemocnice plánuje kvůli rekonstrukci omezení provozu na chirurgii

Bedrnův pavilon královéhradecké fakultní nemocnice projde v následujících měsících rozsáhlou rekonstrukcí. Objekt, který slouží pro potřeby chirurgie, tak na půl roku výrazně omezí svůj provoz. Informuje o tom Hradecký deník.

Jak uvedl ředitel nemocnice Leoš Heger, současné prostory chirurgického pavilonu už kapacitně nedostačují potřebám nemocnice. "Sedm sálů už na stávající objem prací nedostačuje. Dva ze sedmi sálů proto kompletně zrekonstruujeme a přidají se další dva," řekl Hradeckému deníku Heger. Devět operačních sálů bude podle něj potřeba mimo jiné i kvůli očekávanému převzetí části pacientů pardubického traumacentra. Kvůli odstavení dvou sálů, které se budou rekonstruovat, počítá nemocnice s nutností odkladů některých odkladných operací na pozdější dobu. I tak se předpokládá, že běžný operační provoz bude i v sobotu, část pacientů se přesune na neurochirurgii a ortopedii.
Vlastní stavební práce v Bedrnově pavilonu by měly začít již v březnu. Předpokládá se, že rekonstrukce bude trvat přibližně půl roku. Stavební úpravy si vyžádají investici zhruba 90 milionů korun.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme