Nemocnice hlásí omezení provozu dětské kliniky

Rodiče s malými pacienty, kteří v následujících měsících navštíví dětskou kliniku hradecké fakultní nemocnice, musejí počítat s omezením. Na klinice začala rozsáhlá rekonstrukce, která se musí uskutečnit za provozu. Různá omezení tak potrvají až do podzimu. Informuje o tom Hradecký deník.

Podle nemocnice je celková oprava pavilonu nevyhnutelná. Budova je přes 60 let stará a citelné zásahy už potřebuje. „Celý objekt je poplatný době vzniku. „Žádáme veřejnost o trpělivost, v příštích měsících budou pociťovat diskomfort,“ vysvětlil Hradeckému deníku provozně technický náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Josef Židů. Úpravy jsou podle něj nutné i z důvodů bezpečnosti.
V následujících měsících se tak nejspíš setkáte s bouráním, hlukem a otřesy. Práce jsou rozděleny do 3 etap, aby byl dopad na pacienty co nejmenší. První přijde na řadu pravá lůžková část, pak ambulance a po prázdninách i levá lůžková část pavilonu. „Rozhodně chceme být hotovi do konce roku,“ potvrdil Deníku náměstek Židů.
Dětská klinika se neopravuje poprvé. Přestavby se v minulých letech dotkly jak lůžkové části, tak ambulancí. Podle náměstka Josefa Židů se ale nikdy nezrekonstruovala střední část pavilonu, což je dnes velký problém. Budovu tak nyní čeká zateplení, výměna oken a dveří i moderní protipožární zásahy, aby objekt vyhovoval novým přísným normám. Přibudou zde dva evakuační výtahy, úniková schodiště, protipožární čidla i kontrolované vstupy do jednotlivých oddělení, aby se dovnitř nedostal nikdo nepovolaný. Bezpečnost malých pacientů tady hraje důležitou úlohu. „Dnes už jsou mnohem vyšší požadavky na bezpečnost pacientů – zejména dětských,“ dodal Hradeckému deníku náměstek Židů.
I s pětimilionovou dotací zaplatí nemocnice za současné práce celkem 45 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme