Některé studně v Libčanech mají závadnou vodu

Voda ve studních v blízkosti nelegálního skladu chemikálií v Libčanech na Hradecku je závadná. Podle společnosti Královéhradecká provozoní, která provedla rozbory vody ve 12 studních, má závadnou vodu asi polovina kotrolovaných studní. Limity platné pro pitné vody byly překročeny v ukazatelích dusičnany a mangan. Přímou souvislost závadné vody ve studních se skladem jedů rozbory neprokázaly.

„Dusičnany a mangan se vyskytují ve vodách v místech se silnou zemědělskou výrobou a hnojením. Ukazatel ropné látky byl ve všech případech pod mezí stanovitelnosti dané metody,“ uvedla tisková mluvčí vodárenské společnosti Královéhradecká provozní Radka Máslová. V Libčanech je doposud napojena na veřejný vodovod asi polovina obyvatel. Závadnost vody ve studních bude řešena zřejmě napojením zbývajících obyvatel na vodovod.
Nebezpečná skládka byla v Libčanech odhalena letos v dubnu. Policie zadržela v této kauze čtyři osoby propojené se společností SNOG HK. Likvidace skládky přijde na desítky milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme