Nejvíce bouraček se stane na křižovatce u soutoku

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | autor: pixabay.com

Doprava v Hradci Králové sice rok od roku houstne, nicméně počet dopravních nehod se nijak dramaticky nezvedá. Dokazují to statistiky Policie ČR podle kterých se například v roce 2013 na území města stalo 1439 nehod a v roce 2015 to bylo 1403 nehod. A kde se v Hradci nejvíce bourá? Je to v ulici Sokolské - v úseku od křižovatky s ulicí Hradeckou směrem k mostu u soutoku.

Kdo denně projíždí Hradec Králové po městském okruhu ví, že právě u soutoku Labe s Orlicí poblíž fakultní nemocnice kvůli ťukancům nejčastěji vznikají kolony a zácpy. "Policisté tam řeší dopravní nehody skutečně téměř každý den. Je to především kvůli nedodržení bezpečné vzdálenosti," potvrdila Lenka Burýšková, tisková mluvčí policie Královéhradeckého kraje. Naštěstí se tyto většinou nehody obejdou bez ztrát na životech a vážných zranění. Pomačkané plechy vyřeší havarijní pojištění a povinné ručení.

Horší už je to na úseku silnice I. třídy č. 11 od Chlumce nad Cidlinou po kruhový objezd na začátek Hradce Králové. Tam už v některých případech povinné ručení na zažehnání problému bohužel nestačilo. V loňském roce se tam totiž událo 5 tragických nehod. "Nejčastěji se jednalo o nepřiměřenou rychlost a o přejetí do protisměru. Na tuto silnici je svedena mezinárodní doprava, směřující na Náchod a dále do Polska a je zde velká hustota provozu," dodává Lenka Burýšková.

Podle ČP indexu bezpečnosti, který přpravuje Česká pojišťovna a ve kterém se hodnotí bezpečnost na komunikacích krajských a okresních měst, patří Hradec Králové v posledních letech na špičku. V roce 2014 byl vyhlášen nejbezpečnějším městem, umístil se na prvním místě. V loňském roce získal druhé místo, na první místo postoupily Karlovy Vary.
ČP index hodnotí již dvanáctým rokem bezpečnost na silnicích 13 krajských a 59 okresních měst naší republiky. Vyjadřuje úroveň nehodovosti na základě počtu usmrcených a těžce zraněných osob při nehodách v silničním provozu, a to se zvláštním důrazem na nehody zaviněné nepřiměřenou rychlostí v zastavěné oblasti těchto měst, vztaženém k počtu obyvatel daných měst. Vychází z policejních statistik.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme