Štítky: | kavárna | káva |

Nefunkční benzinka v Plotiších se změní. Koupíte si tam kávu přímo do auta

Benzinka v Plotiších
Benzinka v Plotiších | autor: turistika.cz

Kavárenský řetězec CrossCafe, který má v Hradci aktuálně čtyři své pobočky, otevře na podzim ve městě svoji první kavárnu typu CrossCafe Drive. Na výpadovce na Jičín v ulici Koutníkova vznikne z bývalé benzinové pumpy z první republiky, kterou při cestě nemůžete minout, kavárna typu Drive. Kafe si tak budete moct dát přímo z auta. Uvádí to web hkcity.cz.

„V listopadu 2017 otevřeme v Hradci Králové první CrossCafe Drive v České republice. Všem řidičům, řidičkám i spolujezdcům připravíme jejich oblíbenou kávu ve stejné kvalitě, jako si vychutnáváte přímo v kavárně, tentokrát ale s sebou. Těšíme se, že i Vy brzy řeknete: Tankuju v CrossCafe!,“ sdělil řetězec CrossCafe.

Objekt bývalé benzinové pumpy je jedním z mála dochovaných prvorepublikových staveb tohoto typu a pro svoji podobu je unikátní. Stanice byla postavena v roce 1939 pražskou firmou Bratři Zikmundové. Stanice disponovala čtyřmi čerpadlovými stojany. Pro funkcionalismus jsou typické zejména subtilní železobetonové a ocelové konstrukce, čisté plochy bez ornamentu a abstraktní geometrické tvary hmoty, subtilní ocelové prvky (zábradlí, okenní rámy), pásová okna, bílá barva kombinovaná s dalšími pastelovými barvami, přímé linky.

Kavárna bude fungovat stejně jako jiné drive podniky. Přijedete autem, objednáte si, dostanete kávu a zase odjedete.

CrossCafe má v Hradci už 4 pobočky, první otevřela v roce 2013 po bývalém mléčném baru na Ulrichově náměstí. Postupně se síť rozrostla o kavárny ve Studijní a vědecké knihovně, v Kopečku a poslední vznikla v roce 2015 v Atriu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vratné kelímky na kávu? Už je můžete využívat i v Hradci

Vratné kelímky už dorazily i do Hradce Králové. Trápí vás obrovské množství odpadů, co naše společnost denně vyprodukuje? Pokud se vám to nelíbí a ještě k tomu rádi pijete kávu, můžete jeden z kroků minimalizace odpadu udělat už i v našem městě. Původně olomoucký projekt mohou…
Čtěte více

Kavárna v prvorepublikové benzince otevřít nemůže, otočil stavební úřad

V prvorepublikové čerpací stanici v hradecké Koutníkově ulici měla už od listopadu sloužit moderní kavárna CrossCafe Drive, k níž řidič přijede, objedná si kávu či dezert a dostane je, aniž by vystoupil. Společnost CrossCafe ale nečekaně přišla o stavební povolení,…
Čtěte více

Ve Futuru otevře slavný kavárenský řetězec Starbucks vůbec první pobočku v kraji

Je libo kávu Starbucks? Hradec Králové se stane teprve čtvrtým městem v České republice, jehož obyvatelé si budou moci vychutnat kávu či čaj této světoznámé značky. Pobočka v OC Futurum se oficiálně otevře v říjnu. Kavárna o rozloze 130 metrů čtverečních se stane první…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme