Násilník přepadává starší ženy

Královéhradečtí policisté varují především starší ženy před násilníkem a zlodějem. Ten od začátku října přepadl sedm žen starších šedesáti let. Jde o muže ve věku kolem 35 let, vyšší postavy, tmavých vlasů. Oblečen chodí v tmavém džínovém oblečení, mluví česky.
"Vydává se za doručovatele pošty. Pod touto záminkou se dostává do bytů a tam ženy napadá," řekl Vladimír Dědek, zástupce ředitele Policie České Republiky Hradec Králové. Vytipovává si osamělé, fyzicky postižené stařenky na sídlištích.
Jeho cílem jsou peníze.
Poslední případ se odehrál pravděpodobně v pátek. Až včera objevili policisté napadenou ženu, tentokrát v Durychově ulici. Stařenku sousedé dlouho neviděli, a tak zalarmovali policisty. Na místo okamžitě vyjeli, společně s hasiči a záchranáři. Oběť našli v bytě svázanou, v bezvědomí a dehydrovanou. Nyní leží v královéhradecké nemocnici a její stav je stabilizován. Podle lékařů však napadení na ní může zachovat trvalé následky hlavně po psychické stránce. "O jejím propuštění zatím nemůže být řeč, to je předčasná otázka," řekl Martin Hodač, lékař z interní kliniky.
Policisté posílili hlídky, které pravidelně objíždějí sídliště a kontrolují zabezpečení  bytů seniorů. "Lidé by neznámým osobám neměli otevírat a pouštět je do svých příbytků. Dveře zabezpečit řetízkem či bezpečnostním zámkem," vysvětlila policejní mluvčí Martina Bartáková a dodala, že kriminalisté uvítají jakékoli informace o pohybu podezřelé osoby na telefonních číslech 974 521 111 nebo 158.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru