Náměstí 28. října v Hradci Králové projde rekonstrukcí

Hradecká radnice počítá s rekonstrukcí náměstí 28. října u obchodního domu Tesco v centru města. Opravy mají být zahájeny do tří let a vyjdou zhruba na dvacet milionů korun.

Městská rada schválila zadávací podmínky architektonické soutěže. Firmy mohou  předkládat své návrhy do konce dubna. "Soutěž bude probíhat podle pravidel komory architektů. Odborná komise složená z nezávislých a závislých členů vybere vítěze a ocení některé návrhy. Změny pravidel umožní, že vítězná práce nemusí být realizována. Město vybere třeba jeden z oceněných návrhů proto, že bude praktičtější nebo levnější," uvedl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Rekonstrukce náměstí 28. října má stát asi dvacet milionů korun, další finanční prostředky si vyžádá oprava inženýrských sítí. "Náměstí je dlouhodobě neřešený problém. V současné době jsou ve špatném stavu asfaltové povrchy a stromy dožívají," řekl náměstek Malíř. Proměna náměstí 28. října nebude v nadcházejících letech jediná. V okolí se plánuje také oprava ulice S. K. Neumanna a rekonstrukce Riegrova náměstí. Dále se chystá stavba centra Amádeus či křižovatky U Koruny.
"O rekonstrukci náměstí se mluví již od roku 1989. Studie architekta Prokopa obsahovala výstavbu nového objektu Mc Donald`s, což  vyvolalo velkou diskusi a plány nebyly nakonec uskutečněny," dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.1.2008 08:56
Diviš (neregistrovaný)
Hlavně si musí všichni Hradečáci zapamatovat dohodnuté termíny a ceny za jaké to zase Ti naši korupčníci nasmlovají,protože,to jistě dopadne jako s předchozími akcemi.Doufáme že zase vyhraje oblíbená Skanská.
6.2.2008 07:04
Honza (neregistrovaný)
Prosim Te, v klidu pocitej se mnou... --->

1) inflace = + 10mil.
2) nenadale investice = 10mil.
3) hafo dalsich nevychytanych veci atd. --> 10mi.

Takze vysledna cena bude cca 50mil. Stavet se zacne az budou chtit, nejdrive jak za 5 let to ale nebude :)))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme