Náklady na hradecké koupaliště se sníží

Náklady na vybudování hradeckého venkovního koupaliště, které staví firma Geosan Group, budou o dva miliony nižší. Další dodatek ke smlouvě odsouhlasili zastupitelé města minulý týden.

„V zastupitelstvu jsme dostali za úkol snížit některé položky ve výstavbě koupaliště,“ sdělil primátor Otakar Divíšek. Zlevnění umožnilo i upřesnění nákladů v realizační dokumentaci. „Ušetřili jsme díky úspoře, kterou firma navrhla,“ řekl Otakar  Divíšek. Ta by mohla být ještě vyšší, ale zastupitelstvo se rozhodlo budovu koupaliště vybavit restaurací s bowlingem. „Uskutečnilo se výběrové řízení. Na squash se nájemce našel, který to zaplatí, ale na bowling nikoli. Dodatečnými úsporami se ušetřily čtyři miliony korun, proto jsme odsouhlasili, že milion a půl dáme na bowling, aby ho vybudoval investor,“ dodal Divíšek. Vyšší částku město vydá také za vstupní systém.
Konečná  cena koupaliště, jehož  dokončení se předpokládá v  polovině ledna, by se měla pohybovat  kolem  350 milionů korun bez daně z přidané hodnoty.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.12.2009 19:44
Hradecan (neregistrovaný)
Proč mít v areálu koupaliště bowling?
3.12.2009 08:58
jezek (neregistrovaný)
A proč ne, když na to máme ?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme