Nahlaste nepořádek ve městě MMSkou nebo přes internet

Se zajímavou službou, která by měla pomoci zlepšit pořádek ve městě, přichází v těchto dnech magistrát v Hradci Králové. Občané mohou nově prostřednictvím MMS zprávy z mobilu nebo z webových stránek města zaslat na magistrát obrázek s nepořádkem ve městě. Došlými podněty se budou příslušní pracovníci zabývat a v opodstatněných případech bude zjednána náprava.

"Podobných podnětů dostává magistrát a jeho organizace denně desítky, avšak zatím žádná z dostupných možností pro občany není tak komfortní,“ řekl primátor Zdeněk Fink. Upozornění občanů jsou často mířena na nepořádek ve městě, rozbité komunikace či stavy týkající se zeleně. „Takto může každý v Hradci poukázat na zjištěnou závadu pohodlně přímo z místa,“ dodal Fink.
Poměrně velký počet lidí už dnes disponuje mobilem s vestavěným fotoaparátem, pokud ne, má možnost snímek pořídit na svůj fotoaparát a přes webové rozhraní ho odeslat. "V obou případech je nutné poměrně přesně specifikovat místo a problém,“ dodává správce obsahu webu města Lukáš Martinek.  Mezi příjemce jsou zařazeni pracovníci magistrátu, kteří se v opodstatněných případech budou snažit zjednat nápravu. Každé upozornění bude šetřeno zvlášť. Důležitou roli v odstranění problému bude ale hrát vlastnictví pozemku, movité či nemovité věci, na níž se závada č nepořádek vyskytuje. Pokud se nahlášená závada vyskytuje na městském majetku, pak bude záležitost předána příslušné městské organizaci k řešení.
Podněty občanů napomohou  ke zlepšení kvality života ve městě, nicméně nenahrazují standardní podání nebo stížnost, a to včetně jejich vyřízení dle správního řádu a vnitřních předpisů Magistrátu města Hradec Králové. Odkaz na novou službu najdou občané na hlavní straně městského webu www.hradeckralove.org  v pravém postranním panelu pod názvem MMS podněty občanů.

Číslo, na které ode dneška lidé své podněty posílat:  720 00 22 11
Webový formulář pro zaslání podnětu: http://www.hradeckralove.org/urad/mms-podnety

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme