Nádvoří pivovaru se bude opravovat i na jaře

Stavbaři dokončují první část oprav nádvoří bývalého hradeckého pivovaru. Zhruba před čtyřmi měsíci odkryli polovinu nádvoří a postupně zde nanesli nové vrstvy izolace, která by měla zabránit zatékání do prostorů krajského úřadu. Práce ovšem neskončí, pokračovat budou na jaře.

"První polovina nádvoří by měla být kompletně hotová do 17. prosince. Veřejnost tak bude moci od tohoto data opět chodit na krajský úřad hlavním vchodem. Druhá etapa oprav začne na jaře. Zbývající část nádvoří Regiocentra Nový pivovar budou muset stavbaři opravit stejným způsobem – rozebrat dláždění a položit nové vrstvy izolace," řekl náměstek hejtmana Vladimír Derner, který má na starosti krajský majetek.
Do prostorů krajského úřadu před opravami silně zatékalo. Problémy působilo zejména tání sněhu a vytrvalé deště. Kraj se proto dohodl s majitelem Regiocentra, společností Immorent, a stavební firmou Skanska, která pivovar stavěla, a rozhýbal generální opravu izolace nádvoří. Veškeré práce dodavatel provádí v rámci záruk a kraj tak za tuto rozsáhlou rekonstrukci pouze tři roky staré stavby platit nebude.
„Smluvně jsou ale vztahy kraje, který pivovar pořizuje na leasing a není jeho majitelem, k samotné stavbě velice komplikované. Již od počátku je tento projekt problematický a na tato úskalí stále narážíme a musíme je napravovat,“ dodal Derner.
Poprvé se stavbaři kvůli zatékání do objektu rekonstruovaného pivovaru, který by dokončen na podzim 2007, vrátili již loni v létě. Stavba, která proměnila opuštěný pivovarský areál v sídlo kraje, získala v roce 2008 celostátní ocenění Stavba roku. Za pořízení pivovaru by měl kraj do roku 2017, kdy se má stát jeho majetkem, zaplatit více než 1,8 miliardy korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.11.2010 14:47
Diviš  (Nováček)
Chtělo by to odebrat titul stavba roku a udělit jiný třeba "bezedná studna" a zainteresované a zodpovědné postavit na pranýř a to jak stavbyvedoucí,projektanty tak i politiky .
Bohužel se to asi svede na nekvalitní práci/ukrajinců???/
14.11.2010 10:22
rzr  (Nováček)
Těch 1,8G se nějak prostavět musí. To co převýšilo náklady na stavbu samotnou je poplatek za divadlo a související autorská práva. A titul stavba roku by tomu měl zůstat, co víc, každý rok by to mělo dostávat ten titul znova. Stále se staví....
...No konec legrace, jak může kraj spravovat cokoliv, když není schopen si zařídit ani vlastní sídlo.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme