Nádražní halu v Hradci čeká rekonstrukce

Hala hlavního nádraží Českých drah v Hradci Králové projde v letošním roce rozsáhlou rekonstrukcí. Jak uvedl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř, rekonstruovat se bude podlaha a obklady.
Stavební práce si vyžádají investici zhruba 9 milionů korun, z toho 1,35 milionu korun na rekonstrukci přispěje hradecký magistrát. "Nádražní hala je pro město důležitá budova, i když není v majetku města. Je důležité, aby byla hezká. Je to pro mnoho lidí vstupní brána do města, navíc jde o historickou památku," odůvodnil příspěvek magistrátu Malíř. Podle něj se přístup Český drah při různých jednáních za několik posledních let velmi změnil a současná jednání probíhají ve vstřícné náladě. Pro magistrát budou České dráhy i důležitým partnerem při výstavbě dopravního terminálu.
Hala hlavního nádraží ČD v Hradci Králové doznala v posledních letech výrazné modernizace. Upraveny byly například nástupiště, došlo i k instalaci vchodových dveří na fotobuňku. Plánovaná rekonstrukce obložení a podlah by měla probíhat po etapách za provozu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme