Nad Aničkou znovu visí otazníky

Už se zdálo, že nejistota o budoucím osudu vily Aničky je pryč. Její majitel, pojišťovna Generali, minulý týden oznámila, že nebude usilovat o jejím zbourání. Nyní ale nad secesní vilou znovu visí otazníky. Pojišťovna totiž přišla s návrhem vilu pronajmout.

Jak zjistil Hradecký deník, majitel s využitím objektu nepočítá. Jak jsme již informovali, vilu chce obestavět novým administrativním centrem. Nepotřebný majetek chce pronajmout a své služby přesune do nových prostor. „Je to z důvodu bezbariérového přístupu, dále pak kvůli kvalitnímu prostředí pro zaměstnance a zejména komfortu pro klienty, protože prostory ve vile jsou nevyhovující. V případě realizace počítáme s pronájmem vily,“ uvedla Renata Werliková ze společnosti Generali Pojišťovna.
Kdo se nyní postará o údržbu objektu, který se po dvou letech boje stal pro mnoho Hradečanů srdeční záležitostí, ale není jasné. Nový projekt pojišťovny s navýšením prostředků nepočítá. „Investice zůstávají v původní výši. Zdržením projektu ale dochází k výrazné ztrátě na plánovaném zisku, protože budova měla již rok stát,“ řekla Deníku Renata Werliková.
Podle Werlikové by stavební práce na novém administrativním centru mohly začít v příštím roce. Ještě tento týden chce Generali podat novou žádost o územní rozhodnutí. Původní návrh z roku 2005 město zamítlo. Podle zástupců pojišťovny k novému plánu už radnice námitky nemá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.9.2009 22:33
eleron (neregistrovaný)
No samo a projekt bude pripraven, tak aby se nakonec preci jen mohla zbourat a dostavet co nejvice lukrativnich metru ze skla. Nebo se rovnou narusi statika anebo treba pekny vybrany panel propadne z jerabu az do sklepa a vila bude muset pryc. Nejen ze se snizili ohanet se bezbarierovym pristupem, ale nedokazi proste ustoupit a s mestem se dohodnout na jinem vhodnejsim pozemku. Vila naproti ma take svoje kouzlo a patri do daneho viloveho pasu, ktery b ymel byt zachovan, stejne treba jako stare mestanske domy na namesti. Nebo budem jednou detem ukazovat stare pohlednice, aby mesto tvorilo take neco jineho nez prostoduche komercni facility.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme