Štítky: | Majáles |

Nábřeží vysokých škol láká na robotické vozítko i kouzlení

Nábřeží vysokých škol v Hradci už potřetí
Nábřeží vysokých škol v Hradci už potřetí | autor: mmhk.cz

Už potřetí v řadě Tylovo nábřeží obsadí stánky a stolečky reprezentující možnosti vysokoškolského vzdělávání v Hradci Králové. Program, který netradičně představuje zábavnou stránku studia, je určen nejen pro středoškoláky. Kromě nezvyklých akademických úkolů jsou na programu třeba i koncerty.

Nábřeží vysokých škol startuje ve čtvrtek v 10 hodin dopoledne, program potrvá až do 17 hodin. Hradecké vysoké školy tu budou prezentovat svoji nabídku. Tu představí Univerzita Karlova, Univerzita obrany a Univerzita Hradec Králové a všechny její fakulty.

A na co konkrétně se můžete těšit? „Odhalí tajemství fakírů a každý si může vyzkoušet fakírskou stoličku. Matematici se blýsknou ukázkou skládání hlavolamů či Rubikovy kostky. Kdo má radši historii, neměl by propásnout ukázku šifrování ve starověkém Řecku. Na řadu přijde i řešení logických hádanek a kuriózních matematických úloh,“ řekl pro idnes.cz mluvčí Hradeckého Majálesu, kterému nábřeží už tradičně předchází, Robert Přinesdomů.

Čeká vás také například příprava kapslí jako lékových forem, střelecký trenažér, ukázka sebeobrany, osvěta o Braillovu písmu a pohybu nevidomých, řešení starých asijských hlavolamů nebo pátrání po stopách našich předků. Od 16 hodin si pak nenechte ujít koncert kapely Dijazztiva.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký Majáles či den otevřených dveří na záchrance

Čím bude žít Hradec Králové o víkendu? Studentský měsíc v sobotu završí Majálesový průvod a Hradecký Majáles Open-Air. Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje otevírá dveře všem zájemcům a předvede své vybavení i letové záchranářské ukázky. Na Malém náměstí se koná…
Čtěte více

Divadelňák letos nebude, Rock for People zřejmě také ne a Majáles v září

Zrušený divadelní festival, Majáles i obří akce Rock for People. To je jen stručný výčet největších akcí, které každý rok oživily kulturní dění v Hradci Králové. Letos kvůli koronaviru musejí pořadatelé těchto akcí přemýšlet o náhradních termínech a nebo tom, jak se se ztrátami…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme