Nabídka bytů v Hradci roste, ceny ale neklesnou

Bydlení v Hradci Králové je stále v kurzu, ceny tak v dohledné době dolů nepůjdou. Spíše se dá očekávat, že se ještě zvýši. Masivní výstavba stovek nových bytů v různých částech města je v plném proudu, výběr se zvyšuje, ale poptávka po nich stále trvá. Informuje o tom deník MF Dnes.
Situace v krajském městě je nyní taková, že často je většina bytů prodána ještě před zahájením samotné výstavby. Skupují je také soukromé společnosti, které zřejmě počítají s jejich dalším prodejem. Jak řekl Allan Jírek, generální ředitel společnosti Eube, je to jasný signál budoucího nárůstu poptávky a investice do bytů se vyplatí. Společnost Eube realizuje ve městě řadu stavebních projektů. "V Hradci se prodá až dvě stě nových bytů za rok. Ani charakter výstavby se příliš nezmění. Tlak na bydlení na okraji města bude zejména ze strany rodin s dětmi pokračovat. Trendem by se však mohly stát bytové komplexy s větší sociální vybaveností," řekl Jírek a dodal, že se společnost snaží udržovat ceny srovnatelné se staršími byty. Podle MF Dnes ale obchodníci nemají důvod ceny výrazněji snižovat. Odpovídají městu, lokalitě i kvalitě bytů. Běžný třípokojový byt v panelovém domě v Hradci Králové stojí okolo půldruhého milionu korun. Cena nového stejně velkého začíná asi na dvou milionech korun.
Výstavba obytných domů probíhá ve větší či menší míře na celém území města. Velký stavební projekt je realizován v lokalitě Na Plachtě, zde by společnost IPB Real měla postavit přibližně čtyři stovky bytových jednotek. Další významnou rozvojovou oblastí je území od Třebše směrem na Roudničku. Výstavbu zde zajišťují společnosti Fato a Eube. Zajímavý je také projekt polyfunkčního domu, který by měl vzniknout na místě zdemolované mlékárny poblíž hlavního nádraží . Dům se 150 byty, kancelářemi a městským parkovištěm s přibližně 120 místy chce začít společnost Eube budovat počátkem příštího roku.
Z vyjádření společností je znát spokojenost s prodejem. I přes značnou konkurenci, která ve městě panuje hodlají ve stavební činnosti pokračovat i v dalších letech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme