Na zubní pohotovost od ledna do nového

Jediná stomatologická pohotovost v Královéhradeckém kraji bude od ledna fungovat v nových prostorech. Ošetření zajišťuje Fakultní nemocnice Hradec Králové, která právě dokončuje nové oddělení stomatologické kliniky.

Nové prostory budou od začátku roku 2010 sloužit nejen pacientům, ale i posluchačům lékařské fakulty. Jak zjistil Český rozhlas Hradec Králové, nová část kliniky bude mít 10 ordinací, specializovaná pracoviště a z tzv. pyramidy v Třebši se sem přesune i zubní pohotovost. Oddělení celkem využívá pro lékařské zákroky 45 křesel a zcela nové vybavení.
Stavba trvala zhruba 3 měsíce a uskutečnila se za plného provozu kliniky. Nová přístavba si vyžádala investici v celkové výši přibližně 30 milionů korun. Náklady nesly nemocnice, lékařská fakulta a kraj. Největší výhodou pro pacienty bude především okamžitá dostupnost následné vyšší péče v případě těžších stavů nebo komplikací. S bolavým zubem tak nebude muset na případný složitější zákrok pacient přebíhat z pohotovosti do nemocnice.
Provoz nová stomatologická pohotovost ve Fakultní nemocnici HK odstartuje hned 1. ledna 2010 v 8 hodin. Provozní doba se zde nezmění a bude poskytovat péči ve všední dny od 16 do 22 hodin, o víkendech, svátcích a dnech pracovního volna od 8 do 22 hodin. Jak zjistil Český rozhlas Hradec Králové, denně pohotovost podle jejích pracovníků ošetří asi 25 až 30 pacientů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme