Na webových stránkách magistrátu byla zprovozněna 3D mapa

Nová digitální mapa města byla vytvořena na webových stránkách hradeckého magistrátu v rámci mapových projektů. Návštěvníci internetu si ji mohou prohlížet od 10. dubna.
Jedná se o reálnou fotomapu v digitální podobě, která funguje na principu leteckého simulátoru. Obsah scény je kompilací asi 300 leteckých snímků a dalších datových zdrojů. Na mapě se nachází rejstřík ulic, objekty, železnice, vodstvo, památky a cyklostezky. Postupně budou přidávány další informace. Plánuje se také propojení s katastrem nemovitostí, kde bude možné získat údaje o jednotlivých parcelách. Tuto novinku mají na svých webových stránkách již některá další města v České republice, neboť současným trendem je zobrazovat data v 3D prostoru.
Novinka na webových stránkách má zlepšit úroveň prezentace města a usnadnit orientaci nejen obyvatelům Hradce Králové, ale i turistům, kteří sem zavítají. Jak uvedl jeden z tvůrců systému Pavel Struha, odborníci pracovali na vylepšení zhruba půl druhého roku a náklady se pohybují kolem 70 tisíc korun. Aktualizace by měla přijít na dalších 18 tisíc.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme