Na výstavbu padnou v Hradci Králové letos miliardy

Hradec Králové letos výrazně změní tvář. Investice do výstavby jsou ohromné a změní střed města i jeho širší okolí. Do rázu města zasáhne výstavba administrativního centra v areálu bývalého pivovaru, vědecké knihovny, terminálu hromadné dopravy u železničního nádraží a také stavba fakulty hradecké univerzity.Uvádí to v dnešním vydání pro Královéhradecký kraj MF DNES.
Mezi nejvýznamnější investiční akce patří výstavba terminálu, na kterou město vyčlenilo přes 36 milionů korun. Celkem bude moderní autobusové nádraží stát více než čtvrt miliardy korun. Kvůli opakování soutěže na dodavatele stavby se však zahájení prací opozdí. Největší balík peněz z městské pokladny - více než sedmdesát z celkového sta milionů korun - letos padne na výstavbu sportovní haly v Třebši. V centru Hradce radnice investuje zejména do rekonstrukce Malého náměstí a divadelního studia Beseda. Oprava studiové scény Klicperova divadla bude stát téměř padesát milionů. U Kongresového centra Adis by mělo vzniknout dvouúrovňové parkoviště za třicet milionů, na obnovu zchátralých teras na severní straně Velkého náměstí, kde se letos počítá se čtrnácti miliony korun.
Další významnou stavbou, která se v Hradci právě rozbíhá, je nová budova hradecké univerzity. Fakulta informatiky a managementu vyroste po boku stávající pedagogické fakulty naproti nemocnici a včetně vnitřního vybavení přijde na více než 430 milionů korun.Ve městě bude dále pokračovat rozsáhlá výstavba na jižním okraji města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.4.2006 15:47
Rykr (neregistrovaný)
Stadion
A co stadion? Myslim tim fotbalovy stadion? Co je s nim?

Na terminal dalo mesto 36 milionu a celkove bude stat vice nez 250 milionu? Kdo to doplati?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme