Na vandaly v hradeckých lesích čekají fotopasti

Boj vandalismu a černým skládám v hradeckých lesích vyhlásili v těchto dnech městští strážníci a lesníci. Začínají ve větší míře používat tzv. fotopasti, který jim pomohou odhali páchání přestupků či trestných činů, které se ději v lesích v okolí Hradce Králové. Informovala o tom tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková.

Prozatím byly fotopasti instalovány především v okrajových částech města, ale nově střeží i příměstské lesy. Investice do fotopastí se ale vyplatí. Například společnost Městské lesy Hradec Králové ročně vynaloží jen na likvidací černých skládek bezmála půl milionu korun. Další škody působí zloději dřeva nebo vandalové, kteří ničí městský majetek. „Disponujeme několika sadami mobilních fotopastí s nočním viděním, které jsou rozmístěny na dobře utajených místech, kde se však se vznikem skládek a s častým vandalismem potýkáme. Lesníci po určitém čase z taktických důvodů fotopast přesunou na jiné místo,“ uvedl ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.
Záběry fotopastí z městských lesů i z jiných částí města Hradec Králové jsou pak vyhodnocovány a prostřednictvím městské policie předávány k následnému šetření přestupků buď magistrátu města, nebo například Policii České republiky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.7.2012 12:31
diviš  (Nováček +9)
Hlavně dejte fitopasti na ředitelství lesů tam se krade dle dostupných pramenů soustavně v desítkách milionů kalamita nekalamita a stále nic!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme