Na Ulrichově náměstí budou konečně přístřešky pro zastávky MHD

Po dlouhých dvanácti letech se na Ulrichově náměstí objeví v obou směrech kryté příštřešky zastávek MHD. Na svolení k výstavbě čekal dopravní podnik dlouhou dobu především kvůli památkářům - centrum města včetně Ulrichova náměstí bylo v roce 1990 prohlášeno za městskou památkovou zónu.
"Rozhodnutí památkářů o stavbě těchto dvou atypických čekáren nabylo právní moci 2. srpna, teď musíme zažádat o stavební povolení. Dopravní podnik města Hradec Králové by pak mohl stavbu zahájit a dokončit v říjnu tohoto roku," řekl náměstek primátora Otakar Divíšek.  Součástí stavebních prací bude demontáž nynější čekárny na zastávce MHD ve směru na hlavní nádraží. Konstrukcí nového přístřešku bude stavebnicový systém z ocelových profilů a střecha z kaleného bezpečnostního skla. Nová čekárna bude vybavena typizovanými oboustrannými lavičkami.
Městští památkáři, zástupci Národního památkového ústavu v Pardubicích a odbor hlavního architekta města se shodli na tom, že tato čekárna mající podobu přístřešku bez svislých stěn nenaruší prostředí městské památkové zóny. Typické funkcionalisticky řešené náměstí bude doplněné prvkem shodného stylu tak, aby nebránil v pohledech na dominantní architekturu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.8.2004 18:13
Jan Kilingr (neregistrovaný)
nové zastávky na Ulrichově náměstí
Viděl jsem v TV návrh zastřešení zastávek na Ulrichově náměstí. Jsem laik, ale dle mých praktických zkušeností s těmito ptovedeními zastávek mohu s klidem na duši říci-zbytečně vyhozené peníze. Pod několika podobnými jsem měl, bohužel, tu čest v jiných městech za deště pobýt. Zkušenost je taková, že pokud člověk nestojí či nesedí na prostředku ( na tomto místě dosti často obsazená zastávka dosti plně-míněna lokalita nového umístění ) a déšť je buď prudší či s větrem, NENÍ šance být suchý !! Střecha je vysoko, déšť dopadající ve větru ze strany nikoliv kolmo, zmáchá čekajícího. Nakreslit zastávku umím také, ale prakticky vyzkoušet to již nekdo nezkusí !!! Díky město, zase peníze na nic !!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme