Štítky: | Magistrát | kontejnery | chodník |

Na údržbu chodníků, laviček, kontejnerových stání vyčlenilo vedení města dalších 40 milionů

Z uvolněných peněz se budou opravovat i chodníky.
Z uvolněných peněz se budou opravovat i chodníky. | autor: hradeckralove.cz

Na opravy chodníků, výměnu městského mobiliáře, kontejnerová stání či údržbu sportovišť uvolnili zastupitelé dalších 40 milionů korun. Tyto finance posílí rozpočty správy majetku, městských technických služeb a správy nemovitostí, které budou moci zajistit opravy a zkvalitnění veřejného prostoru na základě požadavků komisí místních samospráv, veřejnosti či vyplývají z provozu dokončených investic ve městě.

„Údržbu městského majetku plánují technické služby a správa nemovitostí vždy podle schváleného rozpočtu. Požadavků na opravy chodníků, instalaci nových laviček či odpadkových košů je však vždy daleko více, než jaké jsou rozpočtové možnosti těchto organizací. Je tedy dobře, že vedení města a samotné zastupitelstvo uvolnilo ze souhrnné rezervy finance, díky kterým alespoň část dalších požadavků na různé opravy ve městě vyřešíme,“ vysvětluje Pavel Vrbický, náměstek odpovědný za oblast správy městského majetku.

Z celkové částky 39,9 milionu korun bude například pět milionů použito na opravy chodníků, 2,5 milionu půjde na opravy laviček, nová pítka a mlžné brány či na nové odpadkové koše. Kultivace by se měla dočkat i vybraná kontejnerová stání.

„Deset milionů korun z této sumy chceme letos použít i na další potřebné výkupy nemovitostí. Jde například o pozemek pro rozšíření zahrady MŠ ve Svobodných Dvorech, což je požadavek místní KMS. Znalecký posudek je již zpracovaný a vlastníci souhlasí s prodejem.  Dalších pět milionů nás bude tento rok stát příprava demolice objektů města v Kuklenách, která je nutná v souvislosti s výstavbou dvoukolejky, vybudování podjezdu a návazných komunikací,“ dodává náměstek Vrbický.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Hradečáci třídí stále více zodpovědněji. Ve městě se rozšíří síť kontejnerů

Více vytříděného odpadu, který dál putuje k recyklaci, a méně odpadu mířícího na skládky. Hradečákům jde třídění odpadu dobře. Skládkového odpadu, do kterého se spolu se směsným komunálním odpadem řadí i objemný odpad, bylo ve městě vyprodukováno meziročně o téměř 1,6 tuny méně.…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme