Štítky: | Hřiště | děti | sukovy sady |

Na plánovaném hřišti v hradeckých Sukových sadech zabaví děti obří housenka

Ústředním motivem nového hřiště bude housenka a terénní vlny plné hracích prvků.
Ústředním motivem nového hřiště bude housenka a terénní vlny plné hracích prvků. | autor: commons.wikimedia.org

Malý kolotoč, závěsné nebo vahadlové houpačky, houpací misky a uprostřed veselá housenka, na které budou moci dovádět děti z hradeckého Pražského Předměstí. Město připravuje výstavbu nového dětského hřiště v Sukových sadech, v provozu by mělo být v polovině příštího roku.

Na nové dětské hřiště má město zpracovaný ideový návrh, jehož centrálním objektem by měla být dlouhá šroubovice stočená mezi terénními vlnami. „Mohla by to být jakási housenka se vzdušnou kostrou, která umožní zavěšení dalších vnitřních a vnějších herních prvků," popsal záměr náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za městské investice. Veselá hlava pak bude tvořit vstup do světa her.

Finální podobu hřiště, volbu herních prvků a jejich počty však navrhne konečný dodavatel stavby hřiště, který bude ve své nabídce vycházet právě z ideového návrhu. Město má na tuto investici připravených 1,2 milionu korun bez DPH. Soutěž na výběr firmy, která zpracuje i projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a zároveň hřiště postaví, tento týden schválili městští radní. 

„Pokud vše z pohledu potřebných povolení stavby půjde bez komplikací, v polovině příštího roku by hřiště mohlo sloužit dětem," dodal Vedlich.

Požadavkem města je, aby herní prvky byly zaměřeny zejména na rozvoj pohybové obratnosti, tedy například žebříky, žebřiny, lezecké sítě, lezecké zdi, balanční chodník, lana nebo skluzavky. V okolí centrálního objektu „housenky" budou terénní vlny, u kterých budou další herní prvky, jako závěsné nebo vahadlové houpačky, houpací misky nebo malý kolotoč. V prostoru bude samozřejmě i dostatek laviček pro rodiče.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Minulý rok se v hradecké porodnici narodilo o 263 dětí méně než v roce 2022

V hradecké porodnici fakultní nemocnice se minulý rok se uskutečnilo 2014 porodů, což je o 263 méně než v roce 2022. Pokles porodů v posledních letech je ovlivněn demografickým vývojem v celé České republice. Klinika i během loňského roku pokračovala ve zlepšování péče o matky i…
Čtěte více

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Herní prvky pro tělesně postižené děti budou na hřištích do konce června

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme