Na pivo do krajského úřadu
"Měsíčně bych chtěl uvařit zhruba 480 litrů piva. Vedle Eliščiny královské světlé třináctky a tmavé šestnáctky chci připravovat také speciály například s přídavkem kaštanového medu. Speciály bych vařil pro výroční události. Pivovárek by měl být v provozu po celý rok," říká Milan Rambousek. Celé výrobní zařízení pivovaru si musí vystačit s prostorem 16 metrů čtverečních. "Pivovar přímo na úřadu je u nás naprostá rarita a věřím, že místu dodá neopakovatelnou poetiku. Vedle autentické parkánové bašty, kterou nalezli při stavbě archeologové, bude připomínat historii komplexu," míní pivovarník.
Pivo, které vznikne v pivovaru umístěném u vstupu do úřadu Královéhradeckého kraje v levém rohu budoucího Pivovarského nádvoří, si budou v lahvích odnášet oficiální návštěvníci kraje jako suvenýry. Etikety na lahvích nového hradeckého piva se už připravují.
Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?
Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.
Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.
Jméno které jste zadal se shoduje s již zaregistovaným uživatelem.
Pokud jste to Vy přihlašte se prosím.
Pokud ještě nejste registrován vyberte si prosím jiné jméno,
nebo se zaregistrujte.