Na nové koupaliště možná od května

V novém nekrytém bazénu v Hradci Králové začne sezona možná už na jaře. Pokud tomu bude přát počasí, mohlo by se nové Koupaliště Flošna otevřít prvním návštěvníkům už během května. Hradecká radnice už také zveřejnila ceny vstupného.

Po letech problémů s hledáním investora, po komplikacích během stavby s připojením areálu do energetické sítě se nyní konečně objevil reálný termín otevření celé atrakce. Nekrytý bazén dosud krajskému městu chyběl. Hradečané museli k letnímu osvěžení využívat okolní písníky, řeky Labe a Orlici nebo koupaliště v okolních městech. Řada zájemců tak využívala například otevřené akvaparky v Pardubicích, Chlumci nad Cidlinou, Třebechovicích, Jaroměři nebo Lodíně.
Dlouho diskutované byly dvě otázky. Kapacita a ceny vstupného. Podle kritiků je okamžitá kapacita zhruba 1600 osob pro stotisícové město nedostatečná. Podobnou kapacitu má například koupaliště v Třebechovicích. Proti nově zveřejněné výši vstupného se zatím protesty neobjevily. "My jsme zkoumali ceny všech koupališť do 100 kilometrů, poté jsme se dohodli na výši vstupného. Nabízíme různá zvýhodnění pro děti, rodiny či důchodce. V ceně vstupného jsou také tobogány a skluzavky," řekl zpravodajskému serveru Rádia Impuls primátor Hradce Králové Otakar Divíšek.

Ceník vstupného v Kč (zdroj: Magistrát HK)
 


 

celodenní

odpolední

od 17 hodin

dospělí

90 / 80*

60 / 50*

děti 6 - 15 let, studenti, osoby starší 60 let, invalidé

50/40*

40/30*

děti do 6 let

zdarma

zdarma

zvýhodněné vstupné 2 dospělí a 1 dítě

200/180*

140/120*

zvýhodněné vstupné 2 dospělí a 2 děti

230/200*

170/140*

zvýhodněného vstupné dva dospělí a 3 děti

260/220*

200/160*

* zvýhodněná cena při platbě prostřednictvím městské karty či čipových hodinek

 

 „Ceny jsou o něco dražší než na koupalištích v okolí, ale zase máme uvnitř areálu atrakce zdarma. I tak město počítá s tím, že akvapark bude ztrátový. Radnice bude jeho provoz dotovat zhruba dvanácti miliony ročně,“ přiznala Hradeckému deníku Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.
Akvapark nazvaný Koupaliště Flošna se stal zatím největší městskou investicí. Stavba začala v červnu 2009 a podle serveru Impuls.cz spolykala přibližně půl miliardy korun. Po svém otevření nabídne kromě nekrytého bazénu také vodní atrakce, restaurace, bowling, občerstvení a další doplňkové služby. V blízkosti hodlá město vybudovat další parkoviště. Otvírací doba koupaliště má být v sezoně od 9 do 21 hodin, v případě horkých dní a dobré návštěvnosti se ale zavírací hodina může podle ředitelky Bernhardové posunout až k půlnoci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.4.2010 20:00
Hradecan (neregistrovaný)
Takže jak se tak koukám,tak plno bude až po páté odpoledne.
10.4.2010 23:46
AlenaB (neregistrovaný)
A už se ví jaká bude otevírací doba?Jsem zvyklá chodit k vodě až večer.
11.4.2010 20:13
Radouš (neregistrovaný)
Koukám paní je asi blondýna. V článku je sezóní otevírací doba uvedena. Cena se mi zdá docela příznivá. Jen si nedovedu představit tu směšnou kapacitu.
12.4.2010 08:23
faultfinfer (neregistrovaný)
Kapacita cca 1500 osob je v porovnání s koupálkem Třebechovice opravdu směšná.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme