Na náměstí 28. října se finišuje, hotovo má být za tři týdny

Vizualizace finální podoby nám. 28. října | Zdroj: MmHK
Vizualizace finální podoby nám. 28. října | Zdroj: MmHK

Opravy ulic Dukelská, S. K. Neumanna a náměstí 28. října jdou do finále. Podle vedení města nyní na staveništi pracuje mnohonásobně vyšší počet stavbařů. Musí totiž stihnout termín dokončení stavby na konci letošního listopadu. 

Opravy a rozsáhlá rekonstrukce náměstí 28. října a okolních přilehlých ulic začaly v červenci 2012, spolknout mají něco málo přes 93 milionů korun, z čehož 45 milionů pokryje dotace z Evropské unie.

Vedení města o dokončení stavby a dodatečných pracech, které se týkají rekonstrukce náměstí 28. října, jednalo na svém posledním zasedání spolu se stavbaři. „Byli jsme ubezpečeni, že termín se stihne,“ informoval Jindřich Vedlich, náměstek primátora města Hradec Králové.

Stavbaři měli v první polovině týdne dokončit pokládku živičného povrchu v okolí náměstí 28. října. Dále se budují fontány a vodoteče, které jsou součástí nové podoby centra náměstí. Stejně tak se ještě umístí zbytek městského mobiliáře jako jsou lavičky a světla.

Náměstí však ještě čeká několik kolaudací. „Některé kolaudace jsou už hotovy. Ukončena je kolaudace trakčního vedení a zkolaudováno je také na příklad osvětlení na ulici S. K. Neumanna. Jako poslední se budou kolaudovat vodoteče a fontánky,“ popsal náměstek Vedlich.  

Dobrou zprávou pro mnohé obyvatele, nejen tamější části města, je, že termín dokončení stavby a oprav by mohl být opravdu dodržen. „Termín by se měl dodržet. Práce finišují a na stavbě je zesílený počet pracovních čet,“ potvrdil znovu náměstek Vedlich a doplnil, že k poslednímu listopadovému dni má být dokončena i původní tržnice u obchodního domu Tesco.  

Radnice zatím nemá žádné zprávy o tom, že by původně avizovaná cena za rekonstrukci náměstí 28. října, tedy 93 milionů korun, měla být výrazně navýšena. „Cena bude stejná plus vícepráce a méněpráce, ty zatím nebyly vyčísleny,“ uzavřel Jindřich Vedlich s tím, že právě tyto částky nesmí překročit zákonem přípustnou maximální hranici 20 % z původní vysoutěžené ceny. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více

Historická budova střední školy v Ruseku má novou střechu. Začala tak její celková rekonstrukce

Historická budova, kde sídlí Střední škola vizuální tvorby - dříve Floristická škola, má zbrusu novou střechu. Jde o první ze čtyř etap celkové rekonstrukce budovy. Správa nemovitostí Hradec Králové, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme