Na Moravském Předměstí vyroste dřevěný kostel

Členové řeckokatolické církve v Hradci Králové a okolí se zřejmě jako první v České republice dočkají svého vlastního svatostánku. Ten by měl být do pěti let postaven na okraji parku na Moravském Předměstí. „Půjde o celodřevěný objekt, podobné kostelíky jsou k vidění na Slovensku, vejde se do něho osmdesát lidí, z toho padesát sedících,“ upřesnil farář Adrian Kostilík.

Pozemky získala církev od královéhradeckého magistrátu výměnou za jiné církevní pozemku. „Toto místo vybrali zastupitelé jako nejvhodnější. O pozemek měli již dřív zájem nejrůznější developeři a jiní, ale kostelík příjemně doplní prostor parku,“ sdělil Václav Svoboda, mluvčí magistrátu.
„Studie je již připravená, bude se ještě muset vyřídit několik povolení a dalších nezbytných věcí,“ řekl Kostilík. Stavba objektu by měla přijít přibližně na deset milionů korun.
Členové řeckokatolické církve nemají žádné vlastní místo, kde by se mohli scházet. Proto využívají propůjčenou kapli. „Jsme rádi za tyto prostory, opravili jsme si to tady, vymalovali, ale mít svůj vlastní kostelík, by bylo pro nás velmi dobré,“ dodal Kostilík.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme