Na Kuks vyrazí spanilá jízda, otevřete se tak cyklosezóna

Cesta na Kuks | Zdroj: Kr. kraj
Cesta na Kuks | Zdroj: Kr. kraj

Na cyklostezce z Hradce Králové k baroknímu hospitalu v Kuksu se to díky mírné zimě cyklisty hemží i během zimních měsíců a brzkých jarních dní. Oficiální a slavnostní zahájení cyklistické sezóny se ale spustí až v pátek 4. dubna. Na trasu dlouhou 26 kilometrů zvou představitelé Královéhradeckého kraje, kteří společně s dalšími nadšenci vyrazí z Hradce na Kuks ve spanilé jízdě po cyklostezce.

Cesta pro cyklisty, bruslaře i pěší se otevřela v loňském roce na jaře a je také součástí mezinárodní Labské stezky.

„O tom, že letošní zimu někteří vyměnili lyže za kolo, svědčí lednová a únorová čísla z počítacích čidel. Za první dva měsíce letošního roku bylo v Kuksu napočítáno na stezce 3775 lidí a ve Věkoších dokonce 13 964,“ uvedl náměstek hejtmana a krajský radní pro cestovní ruch Otakar Ruml.

Letošní sezónu na stezce Hradec Králové – Josefov – Kuks však otevře až spanilá jízda, která odjíždí 4. dubna 2014 v 15 hodin od parkovacího cyklodomu v Hradci Králové u vlakového nádraží. Druhá jízda v tentýž čas odjíždí z druhého směru, tedy z vyhlídky nad schody v Kuksu. Zváni jsou všichni zájemci a cyklonadšenci.

Cyklotrasa, která patří také do Labské stezky, se stala oblíbeným místem mnohých Hradečanů. Jenom za první rok svého fungování od 17. dubna do konce roku 2013 až do Kuksu dojelo 99 663 tisíc lidí, počítací čidla ve Věkoších pak hlásí ohromující cifru 200 727 cyklistů a pěších.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme