Na křižovatce U Husa má být bezpečněji

Křižovat "U Husa" mezi ulicemi Na Drahách, Náhon a Na Občinách | Autor: mapy.cz
Křižovat "U Husa" mezi ulicemi Na Drahách, Náhon a Na Občinách | Autor: mapy.cz

Řidiči, cyklisté, ale i pěší by se měli v příštím roce dočkat vyšší bezpečnosti na křižovatce "U Husa" v Malšovicích.

Křižovatka je při tom jedním z významných dopravních uzlů, který spojuje město s příměstskými lesy, kam většina Hradečanů jezdí za sportem či odpočinkem a tak po lepším řešení dopravy tamější obyvatelé volají už dlouho. 

"Dopravní řešení v místě křížení ulic Na Drahách a Náhon s ulicí Na Občinách je dlouhodobě nevyhovující," potvrdila Magdalena Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu. Na křižovatce chybí vodorovné značení a jiné prvky regulující dopravu. "Bezpečnost je jedním z hlavních důvodů připravované rekonstrukce. Křižovatkou procházejí významné cyklistické trasy směřující do městských lesů. Je zde také významný pohyb pěších, zejména v letních měsících. Proto jsme se rozhodli přistoupit k rekonstrukci," vysvětlil důvody modernizace lokality Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města.

V současné době končí cyklostezky těsně před křižovatkou. Podobná situace panuje i v případě pěších. Ty zase trápí nedostatek přechodů pro chodce i chybějící úsek chodníku kolem hospody Na Hrázce. "Všechny tyto požadavky budou vyřešeny rekonstrukcí. Nyní máme schválené územní rozhodnutí a je požádáno o stavební povolení. Předpokládám, že samotné stavební práce budou provedeny v příštím roce," dodal Jindřich Vedlich. 

Tisková mluvčí radnice města doplnila, že nové podoby se dočkají také přilehlé zastávky MHD. Obyvatelé Malšovic se pak mohou těšit i na nové plochy zeleně či parkovací místa. "Odhadované náklady na rekonstrukci, které se pohybují kolem dvaceti miliónů korun, by mohla snížit veřejná soutěž o dodavatele," uvedla ještě mluvčí města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.11.2012 20:00
Pája (neregistrovaný)
kžižovatka
Bydlím hned vedle a neznám nikoho kdo by volal po lepším řešení,naopak každého štve jak se z klidné části města stala rušná ulice díky nové zástavbě.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více

Historická budova střední školy v Ruseku má novou střechu. Začala tak její celková rekonstrukce

Historická budova, kde sídlí Střední škola vizuální tvorby - dříve Floristická škola, má zbrusu novou střechu. Jde o první ze čtyř etap celkové rekonstrukce budovy. Správa nemovitostí Hradec Králové, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme