Na krajském úřadu slouží lidem Eurocentrum

Řadu cenných informací o Evropské unii mohou občané Královéhradeckého kraje získat ode dneška v nově otevřeném Eurocentru Hradec Králové. Jak informoval tiskový mluvčí úřadu Imrich Dioszegi, po Karlovarském a Jihomoravském kraji je královéhradecké regionální eurocentrum další v České republice, které začne lidem sloužit. Na tomto místě se lidé dozvědí vše potřebné o Evropské unii. Eurocentrum bude šířit veškeré informace, které se dění v Unii týkají.
Informační kancelář o Evropské unii pro Královéhradecký kraj sídlí v budově tamního krajského úřadu ve Wonkově ulici a je otevřeno ve všední dny od 10 do 18 hodin. "Eurocentra slouží veřejnosti také jako základní rozcestníky informací o Evropské unii. Informací o EU je k dispozici mnoho, ale veřejnost se v nich mnohdy nevyzná. Jde nám tedy i o to navést občany na konkrétní místo, telefon a osobu, u které, v případě, že sami pracovníci Eurocentra nebudou z nějakého důvodu moci danou otázku zodpovědět, občané požadovanou informaci získají," uvedla Petra Mašínová, ředitelka odboru pro informovaní o evropských záležitostech Úřadu vlády České republiky, pod který Eurocentra spadají.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme