Na Hradecku se snížil počet trestných činů

Na Hradecku výrazně klesl počet trestných činů. Policisté za prvních devět měsíců roku vyšetřovali 2554 trestných činů. Ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku je to o 500 případů méně. Informoval o tom dnes ředitel Okresního ředitelství Policie ČR Hradec Králové Luboš Dostál.

Podle policistů je nedá přesně učit, co čísla pozitivně ovlivnilo. „Na snížení kriminality má určitě vliv prevence a zvýšení počtu hlídek v ulicích. Dá se říci, že v rámci České republiky patří Hradec Králové k poměrně bezpečným městům,“ uvedl Dostál. Extrémní pokles policie zaznamenala u loupeží, a to zhruba o 20 případů. Snížení evidují vyšetřovatelé i u násilných trestných činů. Naopak největším problémem zůstávájí na Hradecku krádeže aut. „Je to celorepublikový problém. Auta se kradou téměř všude a objasněnost těchto případů bývá velmi nízká. Jenom na Hradecku odcizili lupiči za prvních devět měsíců přes 130 vozidel,“ dodal Dostál.                                           
Hradecká policie je úspěšná i v objasňování trestných činů. Za tři čtvrtiny roku kriminalisté odhalili pachatele celkem u 53 procent trestných činů.              

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.11.2005 15:35
Pavel (neregistrovaný)
Dobrá práce Policie. Děkujeme!
9.11.2006 17:19
Kesy (neregistrovaný)
hloupost...
Kriminalita se nesnižuje, jen se o ní vůbec nikde nepíše...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme