Na hradeckém letišti vznikne autodrom

Na hradeckém letišti by měla začít závodit auta. Město by se tak mohlo zařadit po bok známých závodních okruhů, jakými jsou Most nebo Brno. Plánují to alespoň hradecký Festivalpark a automobilový závodník Karel Pohner. Autodrom by mohl vzniknout už do září 2011 a poprvé hostit přehlídku Rallye Show Hradec Králové.

Závodní okruh prý bude k dispozici profesionálům i běžným řidičům. „V Česku je nedostatek míst, kde by se lidé mohli mimo silnice zdokonalovat v řidičských dovednostech. Proto jsme se rozhodli vytvořit místo, kam by se svým vozem mohl i obyčejný člověk. Samozřejmě, že jsme také mysleli na příznivce motorových sportů,“ popsal Sedmičce záměr trojnásobný mistr republiky v rallye Karel Pohner.
Projekt za více než 10 milionů korun by měl nabídnout asi kilometrový okruh pro testování aut, zdokonalování řidičských schopností, exhibice nebo motoristické srazy. Profesionálním závodníkům by pak měl sloužit druhý okruh navržený jako Dual Race, tedy pro paralelní závody aut. Lahůdkou by měl být skok na 3 metry vysokém mostě.
Přípravy trvají už přes rok a zatím mají i podporu magistrátu. „Autodrom prošel územním řízením. Předpokládám, že i další náležitosti budou splněny. Jednoznačně to má pro Hradec Králové velký přínos. Okruh do města přiláká turisty, zahraniční závodníky, automobilové firmy i motoristické časopisy. Nic podobného ve východních Čechách není. Využití se nabízí i pro školy technického zaměření,“ potvrdil Sedmičce náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.5.2011 00:36
STDM  (Nováček +1)
Z autodromu budou mít místní v Ruseku radost.
26.5.2011 09:41
keš  (Nováček)
to nebude slyšet jako MIG 21 při startu...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme