Na Hip Hop Kemp přijelo 16 tisíc lidí

Vysoká návštěva, příznivé počasí, minimum výstřelků a stížností. Tak lze ve stručnosti zhodnotit letošní Hip Hop Kemp, který se od pátku do neděle konal v Hradci Králové. Podle organizátorů na hradecké letiště zavítalo zhruba 16 tisíc lidí, přičemž nezanedbatelnou část tvořili návštěvníci ze zahraničí.
Podle prvních informací se konání festivalu obešlo bez větších problémů. I přes hlasitou hudbu, která byla slyšet až do vzdálenosti 10 km, zaregistrovali městští policisté jen jednu stížnost na vysoký hluk. Mezi účastníky festivalu se však objevili sprejeři, kteří svými výtvory poškodili fasády domů v okrajových částech i centru města. Strážníci pět sprejerů zadrželi. Ještě horší byla situace v dopravě. Z šedesáti kontrolovaných řidičů byl u jedné čtvrtiny naměřen alkohol v krvi. Obavy z dopravní zácpy se však nenaplnily, více vytížená byla pouze křižovatka u obchodního střediska OBI.
Organizátoři i návštěvníci Hip Hop Kempu hodnotí letošní ročník jako nejúspěšnější ze všech a rádi by další ročníky pořádali opět v Hradci Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.8.2005 19:59
Dan (neregistrovaný)
To snad ne!
Doufám, že se tato a podobné akce v HK už konat nebudou a budu se aktivně snažit zabránit dalšímu provozování takovýchto "kulturně-sportovních" (jak to nazval HK magistrát) podniků.
Píšete o hodnocení akce pořadateli a návštěvníky (pochopitelně kladném), ale úplně pomíjíte občany města HK a obcí přilehlých k letišti.
Tvrzení o minimu stížností je silně zavádějící, jelikoz už v průběhu několika let se mohli obyvatelé HK mnohokrát přesvědčit o účinnosti a úspěšnosti stížností na tento typ akcí (mám tím na mysli především hluk, a to nejen v noci, ale i ve dne), a tak zákonitě musí klesat počet těchto stížností. Nemá cenu to dál rozvádět, je to přece především otázka peněz, a ty jsou, jak je známo, až na prvním místě a ty, občane, nám do toho mluvit nebudeš, a když, tak NÁM je to jedno (viz komentář k nadcházejícímu HHK v čísle 22 (červen) Radnice 2005 - ... majetek, peníze, kauce na poškození zařízení, ostraha letové dráhy, bezpečnost účastníků ... - o občanech HK a jejich obtěžování hlukem a chováním účastníků ani slovo, ačkoli "magistrát" měl o průběhu HHK velmi přesné informace z loňského roku) ...
Další blamáží bylo uváděné trvání akce - datum od 19.8. do 21.8., ale akce byla ve skutečnosti nahlášena, jak jsem se dozvěděl od MP v HK do 22.8. do 6:00 ráno. Taktéž o uzavírce silnice od letiště do Předměřic nebylo předem oznámeno vůbec nic.
Pozor, toto není teoretizování, já osobně jsem kvůli hluku z HHK z pátka na sobotu a ze soboty na neděli musel mít zavřená okna v ložnici, aby se dalo jakž takž spát a z neděle na pondělí jsem se téměř nevyspal a byl jsem ráno poté též "oblažen" společností a "kulturním" chováním účastníků HHK na hradeckém nádraží a při cestě vlakem do Prahy.
Proto při případném příštím pokusu magistrátu si takto vydělat peníze na úkor občanů, jimž má magistrát sloužit, ale jichž naopak využívá pro svůj prospěch, využiji všech možností, abych tomu zabránil. Včetně průběžného měření hluku akreditovanou firmou a podání trestního oznámení, např. na zneužití pravomoci veřejného činitele apod.
A pro případné zastánce nebo členy magistrátu tu mám poznámku:
Salon republiky - haha
Místo dobré k bydlení - haha
Ani náhodou, to jsou jen rádoby hesla.

Tím prozatím končím

D.
22.8.2005 20:57
Brain (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
Ja bych vyhnal z Hradce lidi jako jste vy. Lidi, ktery chteji z Hradce udelat mesto mrtvych a nudy. Tak se to hold 2 dny v roce nevyspal. No a co? Zemrel jste snad nebo z toho mate dozivotni trauma. Nashledanou.
22.8.2005 21:00
Brain (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
Tak jste se hold 2 noci v roce nevyspal. Zemrel jste snad nebo budete mit z toho celozivotni trauma? Nashledanou.
23.8.2005 07:28
Joudoslav (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
Zcela souhlasim, všechno zakážem. Možná bych navrhoval i zákaz vycházení po 21. hodině. Oni se nám tu ti lidé baví a my zatrpklí rozmrzelci pak nemůžeme spát. Tento problém by zákaz vycházení vyřešil. Všichni by zůstali doma a nedělali bordel po ulicích. Stálo by za úvahu také vyhlásit prohibici. To by se nám tu pak krásně žilo - všichni bychom jen chodili do práce a po ní šli hned se slepicemi do hajan. A všichni bychom byli šťastní...
:-P

Děkuji nechci
23.8.2005 09:47
Rugged4Life (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
Váženej pane, je až škoda se k tomu příspěvku vyjadřovat. Bohužel budou mezi námi žít pořád lidi závistiví, zlí a netolerantní, přesně jako jste vy, ale nedá se s tím nic dělat. Snad jen doufat, že jich bude minimum. Měl by ste se nejdřív zamyslet sám nad sebou, než se začnete zabejvat problémama okolí. Je nesporný, že zorganizovat bodobnou akci je mimořádně náročný a tady se to, kromě pár malejch drobností, povedlo výborně. Výdělky města a obchodníků sou taky nezanedbatelný, proto si myslim, že vaše ojedinělý rozvztekaný dupání je zbytečnym házenim pověstnýho hrášku na zeď. Salut!!!
23.8.2005 12:44
Petr (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
Hele žijeme v kapitalismu. Kolik dáváš na daních??? Ta akce zaplatila určitě několikanásobně víc než ty (přímo i nepřímo), takže je tady jasný výherce :o)) A schovej kecy o právech člověka, žiješ ve společnosti která si na tohle jen hraje :o)
23.8.2005 16:30
3iN (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
:) jasny hele kazdej ma to svoje kup si domek na samote a di tam umrit kdys te tak vsechno sere !!! chtel bych videt jak by te jebalo kdy by tam jel tvuj stYl v0lore!!! to by si raci byl na strane obrany ne? nauc se tolerovat a raci svoje komentare HHK nech na hlasce cum jak ma siroky ty kalhoty tam nosi snad hovna!! :) jasny hlavne ze ty si mackas koulE!!!! v sexi UPlejch Dzinsech FoevA HHK !!!!!!!!!!!!!!§
23.8.2005 23:59
pesha (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
No jo,už nikdy hip-hop kemp.tak tuto větu bych si asi nedovedl představit.jako je jasné,že tam nebude hrát hudba tak hlasitě jako třeba u tebe doma vole,je to festival a né slet nějaké meditace,se prober,a kdyžto bude potřeba tak ti příští rok ukážu před tvým barákem co to je bordel a hluk ty blbečku,jen stačí nadiktovat adresu a přijedu ti udělat bordel před barák jetš ěpřed kempem,abysis nestěžoval,že děláme bordel my,co se chceme bavit.Jde vidět,že ty ses v životě nikdy nebavil a jseš takový ten slušný,co nehodí ani ohryzek od jablka na zem,tak to se prober,jiná doba,my nebudem sedět celý den na prdeli a čumět do blba jak voli,já osobně jsem 2 dny nespal,ale ne protože by mě ta hudba srala,ale proto,že jsem se bavil,tak pro příště zkus být trochu tolerantnější a přežít 2 dny,kdy se 20 000 lidí baví,thanks and see you next year.
26.8.2005 00:07
checko_G (neregistrovaný)
RE: To snad ne!
HH Kemp = nejlepsi festival ve stredni Evrope. A lot of thx 2 tha HrKr city a samozrejme i organizatorum!!!!! Kamarade, napadlo te, za bys na 3 dny v roce vytahl paty ze svyho baraku a odjel treba nekam na chatu??? Tam muzes merit decibely cvrckum a podavat trestni oznameni na myslivce... A nebo prijd pristi rok mezi nas a poznej tu krutou atmosferu. Je naprosto jedinecna, fakt. Ale urcite se do nas tady pres net ne_er, diky moc.
9.9.2005 10:53
jezek (neregistrovaný)
RE: Pesha
Dokážeš taky něco jiného než takhle vyhrožovat. Je vidět, že příliš hlasitá produkce se podepsala na tvých mozkových závitech. Jen si dej pozor, aby se nenašel větší frajer než jsi Ty a pak bys koukal. Jinak žasnu, že většina lidí, kterí na toto téma píší dokáží jen vyhrožovat a urážet. Není to trochu slaboduché. Pokud máš ještě myslet čím tak vol slova, která píšeš.To co jsem od Tebe četl je už trochu příliš, ale upřímě lituju toho, kdo se dokáže bavit jenom při chlastu, drogách a kraválu. Je škoda, že policie ( "poučena" z obdobné akce )nebyla důslednější třeba při alkoholu za volantem. To kamaráde není hrdinství, jak si teď myslíš, ale na rehabce ve špitále se podobní vyskytují, ale to už je pozdě. 6ivot se jim změní během vteřinky.
23.8.2005 08:08
Ema (neregistrovaný)
Hradec
Hradec Králové by měl byt HRDÝ že se něco takového koná zrovna v jejich mestě...! Nebo si to snad chcete vyměnit s naší Nocí plnou hvězd??? To byste se potom chytali za hlavu...! Jinak ještě teď nemam slov, takže komentovat kemp nemůžu...:)
23.8.2005 10:17
Zed (neregistrovaný)
HH Kemp v HK
Sakra a kam by podle vas mlady lidi meli jezdit se bavit? Nejsme v Rusku aby nas vyhnali na Sibir, ale tam by se zase zjistilo ze hluk vadi medvedum ze?.V CR kde je hustota populace na plochu vysoka tezko najdete louku v jejimz okoli by nikdo nezil. A nevim proc si tak stezujete, o vasem meste se vic mluvi a behem toho vikendu tam 16000 lidi utrati hafo penez ktere ve meste zustanou.
23.8.2005 18:25
medy (neregistrovaný)
Díky za HHK i Hradci... luxusní prostor
23.8.2005 19:08
Brain (neregistrovaný)
Co vy na to pane Dane?
23.8.2005 19:39
Wiper (neregistrovaný)
Milý Dane
Milý Dane, co jsi to napsal nemá slov. Takový blbosti jsem dlouho nečetl. Pokud vim, jako hradecak se tu silene nudim, nejsem nejmladsi, a to co se v HK deje nema slov. Po cele republice je mnoho takovychto akci a v HK je pouze Jazzovy tyden ktery me teda moc nebere. HipHop Kemp je evropsky festival, na ktery se sjizdeji lide z cele Evropy, ktere tu utrati hromadu penez. Nejake dva dny v roce ze bylo trosku hlucneji snad neni na zalobu. Nevim kolik ti je, ale myslim si ze patris ke skupine lidi ktera jen rejpe a neumi nic jineho. Dekuju organizatorum ze se to povedlo, a doufam ze pristi rok se to bude opet opakovat.
28.8.2005 22:52
Adam HK (neregistrovaný)
Názor
Na letošním Hip hop campu jsem pracoval a byl organizačně zajištěn mnohem lépe než minulý rok na Stříbrňáku... akce byla fakt ok...
9.9.2005 09:26
jezek (neregistrovaný)
RE: Názor
Dovolte, abych se ve stručnosti vyjádřil. Hradec není pro tento druh zábavy ideální. Letiště sice patří městu, ale rada asi neví jak jej skutečně využít. Jinak hafo peněz nezískalo město,ale nadnárodní markety.Akce byla skuečně delší, než bylo avízováno. A na závěr- v TV reportáži bylo uvedeno, že místo bylo předáno zpět v lepším stavu než před akcí. To jasně svědčí o skutečnosti, že se někdo o darovaný majetek nestará. Jinak do dnešního dne , a to podtrhuji, nebylo vše po této akci uvedeno do původního stavu-mám na mysli písáky apod.Jejich majitelé jsou odkazováni na mluvčí této akce. A stále nechápu, proč jsou osočováni lidé, kteří zde bydlí již mnoho let a dovolili si říci svůj názor.Jinak bych přivítal, kdyby příští rok, pokud se toto bude opět konat mohl skvělý organozační tým zajistit ochranu mého majetku- podle listiny Základních lidských práv a svobod je to moje právo.Pokud se však někteří účastníci budou chovat jako alkoholická prasata(promiňte mi tento výraz) tak určitě dojde i na žaloby. A to snad nikdo z vás, příznivců tohoto žánru nechce- nebo snad ano ?
9.9.2005 09:27
jezek (neregistrovaný)
RE: Názor
Dovolte, abych se ve stručnosti vyjádřil. Hradec není pro tento druh zábavy ideální. Letiště sice patří městu, ale rada asi neví jak jej skutečně využít. Jinak hafo peněz nezískalo město,ale nadnárodní markety.Akce byla skuečně delší, než bylo avízováno. A na závěr- v TV reportáži bylo uvedeno, že místo bylo předáno zpět v lepším stavu než před akcí. To jasně svědčí o skutečnosti, že se někdo o darovaný majetek nestará. Jinak do dnešního dne , a to podtrhuji, nebylo vše po této akci uvedeno do původního stavu-mám na mysli písáky apod.Jejich majitelé jsou odkazováni na mluvčí této akce. A stále nechápu, proč jsou osočováni lidé, kteří zde bydlí již mnoho let a dovolili si říci svůj názor.Jinak bych přivítal, kdyby příští rok, pokud se toto bude opět konat mohl skvělý organizační tým zajistit ochranu mého majetku- podle listiny Základních lidských práv a svobod je to moje právo.Pokud se však někteří účastníci budou chovat jako alkoholická prasata(promiňte mi tento výraz) tak určitě dojde i na žaloby. A to snad nikdo z vás, příznivců tohoto žánru nechce- nebo snad ano ?
19.9.2005 20:21
gadji (neregistrovaný)
RE: Názor
milí Ježečku,
nebudu se vyjadřovat na všechny Tvé názory,ale NIKDO z organizátorů ti nebude majetek hlídat-organizátoři ručí pouze za areál letiště-stejně nemůžeš spát tak si hlídej ten tvůj majetek-zajímalo by mě jaký?ajak daleko?a když ti někdo zabloudí na pole tak IHNED volej Policii,pak ti bude fajn...ty jsi extrémně zaujatý-nemáš ani jeden kladný názor-někde si se ptal jestli lidi jako já známe toleranci-ano já ji znám ale ty NE-a to mě nikdo neveme brachu...jinak nenutím,chápu-zatím
23.9.2005 13:05
jezek (neregistrovaný)
RE Gadji
Přesně jsem to čekal. Ozval se konečně chudáček, který nic nemá a proto nic nemusí chránit. Ale proč máme doplácet na několik Hopáků a kdo nám to co zničí zaplatí. Pokud vím tak to s konáním další podobné zábavy nebude tak horké.Jinak je škoda, že policie v případě potřeby nezasáhne hodně důrazně.Jinak už jsem viděl dokumentaci co po této akci zbylo za spoušť a pokud to někdo nezvládá tak ať tohle nekoná.Jinak policajti nechtěli nic řešit a případné vlastníky pozemků, kam mimochodem nebyl přístup odkazovali na mluvčí.Ta je ale k ničemu.
1.10.2005 23:43
gadji (neregistrovaný)
Ježku
jak mě můžeš nazívat chudáčkem co nic nevlastní?já neznám tebe a ty neznáš mě tak klid...myslel jsem že jsi aspoň trochu rozumný ale ty jsi nějaký mlaďas technař?tak jako co ti ti tvoji hip hopáci zničili,neodpověděl jsi tak čekám-he ty jsi zemědělec kterému nevyrostla kukuřice a svádí to na kemp?stejně jo...jinak ptám se po druhé co "jsme" ti zničili?dům,zahradu,POLE nebo dokonce ŽIVOT?ubohá snaha se kterou dokážešn co?hovno-ale jestli nemáš nic jiného na práci tak bojuj-život je sranda,kór když slyším lidi jako tebe-prázdná gesta,zaujatost,či nasrání?a prosím bez urážek já se jenom ptám co "jsme si ti zničili?"čekám
5.10.2005 08:02
jezekbodlinaty@seznam.cz (neregistrovaný)
RE: RE Gadji
6ádný mladý technař ani zemědělec nejsem, jenom jsem si prošel po ukončení této velkolepé akce trasu od letiště do města. Tam je to pěkně vidět, jak se někteří z vás dokážou chovat. Jinak jakýkoliv článek příspěvek je okamžitě napadán a lidi uráženy. Nepatřím mezi ty, kteří se tebe a jemu podobným bojí. Své si dokážu ohlídat. Tak se příště neser do věcí, kterým nerozumíš a laskavě se začni chovat slušně. Celou akci jsem vyhodnotil a pokud bude náhodou příště, tak se na ni náležitě připravíme. Proč zaměstnávat policii, která stejně nic nevyřeší.
5.10.2005 22:37
gadji (neregistrovaný)
aha
takže jsi mluvil jako za sebe,ale myslel jsi za někoho jiného-cca. zhruba 3 zprávy zpět-jsi zaujatý proti zábavě mladých.to za prvé...za druhé neznám ani jeden důvod proč bych se"neměl srat do věcí po kterých je mi hovno",to samé ti teď a tady můžu říct já a ty by jsi my odpověděl-"je to diskuze,tudíž si sem můžu psát co chci"-a to ti říkám i já...
mimochodem jestli uspěješ tak ti budu říkat pane,protože potom by se takové festivaly nekonaly nikde,hej strochou odpadků na cestě už jste se vypořádaly no ne?já ti nerozumím čeho chceš dosáhnout,opravdu.takpěkný život a nestresuj tolik,to ti život neprodlouží...(s)měj se
7.10.2005 10:46
jezek (neregistrovaný)
RE: RE Gadji
Kamaráde, koukám, že nám někdo smazal naše poslední příspěvky.Na cenzuru jsem si už zvykl, ale nevím komu může vadit naše diskuse.Jinak musím ocenit, že jsme se dostali na docela slušný pokec, který mě z tvé strany docela mile překvapil.Tak užívej hopání a hlavně se nehlaš k těm, kteří to svým chováním vám všem kazí. Čus
7.10.2005 21:53
gadji (neregistrovaný)
RE: RE Gadji
tak to je masakr-doufám že jsme se tak nějak pochopili a ty co jsi smazal ty naše příspěvky-napiš na gadjis[zavinac]seznam.cz a vysvětli to...je to normální mazat příspěvky na jakékoliv diskuzi?!vzpamatuj se ...nic ve zlým ale odepiš
9.10.2005 20:21
jezek (neregistrovaný)
Cenzura diskuse
Tak se nestačím divit, do dnešního dne jsem se domníval, že tato stránka je určena k diskusi. S předcházejícím přispěvatelem, jsme si vyměnili pár názorů a myslím, že jsme každý pochopil toho druhého. Zkušenost k nezaplacení pro oba, jak jsme se dohodli na soukromém netu. O to větší šok, že někdo vymazal naše poslední příspěvky. Ptám se PROČ??? Bude mít cenzor(ka) tolik odvahy, aby to zde zveřejnil? Nebo jsme zase nuceni držet ústa a čekat co nám kdo přikáže???Trochu trapné od toho kdo má moc a může mazat tyto řádky. Mimochodem jsem zvědav jak dlouho tam můj příspěvek vydrží.
16.12.2005 08:51
Weru (neregistrovaný)
C-že???
Tak to fuck ne!! Nechci slyšet ani číst podobný plky o tom jak HHK "ubližuje" "škodí" nebo "obtěžuje".... Tenhle kemp byl můj poslední, nechápu jak může něgdo vykládat že nemůže spát...fšichni wíme jak to tam vypadalo, myslim že rušení obywatelstwa we městě bylo minimální. Aspoň mě se teda pár stowek mětrů od stage spalo dobře=)
D.A.: newiděl, neslyšel, nezná, newí...a soudí?!fuck off na tebe!
V srpnu se wrátíme...Peace
20.1.2006 20:11
gadji (neregistrovaný)
RE: C-že???
právě proto že neviděl,neslyšel,nepoznal-ježek-jsem zjistil proč ten fucking-težko pochopitelné,špatně řečenné-ale svým způsobem se mu nedivím-nedočkal se "rozumné" odpovědi-každý si tu léčí své depky-muhee-viva HHK 06,07...v HK!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme