Na HelicopterShow přišlo 10 tisíc lidí

V Hradci Králové dnes skončil 7. ročník AIR AMBULANCE a HELICOPTERSHOW 2005. Ojedinělé akce prezentovali letečtí záchranáři nejen z České republiky, ale i z 9 evropských států. Sobotní program na hradeckém letišti sledovalo zhruba 10 000 diváků. Ti ocenili ukázky zásahů při hromadné dopravní nehodě, evakuaci osob z nepřístupného terénu a další exhibice leteckých záchranářů.
"Letošní ročník byl mimořádný, protože se jej zúčastnilo na 20 typů vrtulníků a 50 typů letounů, poprvé jsme také uspořádali soutěž vrtulníků s podvěšenými záchranáři a letos poprvé byla akce realizovaná v novém prostoru před hangárem společnosti Delta System Air," řekl ředitel pořádajících sdružení HEMS a Delta System Air Daniel Tuček.
Podle slov Ivany Dostálové ze společnosti HEMS chtějí pořadatelé v příštích letech pozvat na tuto akci více odborníků ze zahraničí. "Samozřejmě vše záleží na množství dostupných finančních prostředků," uvedla Ivana Dostálová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme