Na Gočárovku se hrnou podnikatelé. Snížení nájemného zabralo

| autor: hradeckralove.cz

O prostory na Gočárově třídě je mezi podnikateli zájem. Město snížilo nájemné a tento krok mu zřejmě vyšel. Chtělo tak řešit odliv podnikatelů a nájemců nebytových prostor. Nyní se do čtyř objektů, které tam město vlastní hlásí, devatenáct potenciáních nájemců. Uvádí to Hradecký deník.

"Rozhodli jsme se původní pevně stanovené ceny dané směrnicí města snížit z minimálních 1500 korun za metr čtverečný a rok na minimálních 600 korun," uvedla pro Deník na konci ledna náměstkyně hradeckého primátora Romana Lišková s tím, že nájemci budou mít nulové nájemné pro počáteční období, než upraví prostory v souladu s činností, kterou hodlají provozovat. „Cílem této mimořádné pobídky potencionálním nájemcům je zajistit zajímavé a pro obyvatele Gočárovy ulice doplňkové prodejny, které nejsou v blízkém obchodním centru a které oživí aktivity v ulici a přivedou kupující i z jiných částí města," dodala náměstkyně. „Na Gočárově třídě máme čtyři objekty a po naši výzvě se nám přihlásilo devatenáct potenciálních nájemců," informovala Romana Lišková.

Město si může vybírat z několika nabídek. Na Gočárově třídě chtějí podnikat prodejci kojeneckého zboží, dámské a pánské konfekce, prodejci počítačů či květin a nebo restauratéři.

Pokud půjde vše podle radničních plánů, tak se nové služby pro návštěvníky Gočárovy třídy otevřou do letošního léta. „Ještě to musí projít orgány města. Ale budeme se snažit, aby se to do léta stihlo. Počítáme také s tím, že vybraný pronajímatel bude potřebovat nějaký čas na to, aby si provozovnu upravil k obrazu svému," uvedla náměstkyně hradeckého primátora Romana Lišková s tím, že motivací výběru bude na Gočárovu třídu přinést alternativu služeb, které nenabízí nedaleké OC Aupark.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme