Na areál Hvězda nejsou peníze, bude jen nutná oprava

Oprava chátrajícího areálu Hvězda na královéhradeckém Moravském Předměstí se komplikuje. Město by sice rádo pomalu rozpadající se areál opravilo, ale nemá na to dostatečné páky. Komerční prostory v rozsáhlém komplexu jsou totiž ve vlastnictvý soukromých majitelů. Města jsou pouze přístupové cesty, schodiště a vstupní portály. Informuje o tom Hradecký deník.

„Areál potřebuje celkovou renovaci. Nejhorší bylo opraveno, ale práce se zastavily kvůli nedostatku finančních prostředků,“ řekl Hradeckému deníku předseda Komise místní samosprávy (KMS) Moravské Předměstí – jih Jaroslav Groh. Jak dodal, nejhorší problém spočívá v rezivění konstrukce a opadávání obkladů, do kterých zatéká voda. Zástupci komise se už sešli s vedením magistrátu. Jeho představitelé sice připouštějí, že Hvězda je v dezolátním stavu, ale na opravu všech požadavků předestřených komisí nejsou peníze. „Budeme pokračovat v úpravách našeho majetku. Situace je bohužel složitá, protože ne vše je v rukou města. Investovali jsme do Hvězdy za tři roky již zhruba tři miliony korun. Další milion chystáme vložit do oprav,“ cituje deník náměstka primátora Martina Soukupa. Podle něj město zajistí, aby byl areál funkční a hlavně bezpečný. Rekonstrukce by mohla začít již v letních měsících.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.2.2012 12:21
Pistihez  (Nováček)
Hvězda
Sice mám na Hvězdu nostalgické vzpomínky, ale podle mě je jediný správný postup - zbourat, parcelu prodat developerovi a postavit multifunkční dům, obchody, byty. Tohle monstrum je hnus.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme