Štítky: | svatby |

Myslíte na vdavky? Vyberte si z nabízených termínů a ušetříte tisícovku

| autor: Pixmac

Plánujete příští rok svatbu a chcete trochu ušetřit? Vyberte si termín už nyní. Magistrát nabízí pětašedesát oficiálních oddávacích dnů, které můžete využít. Pokud si vyberete jiný den nebo jiné místo, budete platit tisíc korun.

O termíny svateb se každý rok zajímají zasnoubené páry i partneři stojící o registraci svého vztahu. „Rada města schválila termíny, které v podstatě kopírují loňský a letošní zájem klientů. Chtěli jsme jim nabídnout dostatečné množství termínů, za něž nemusejí nic platit,“ vysvětluje vedoucí správního odboru na královéhradeckém magistrátu Ľudmila Ducháčová. Celkový počet oficiálních oddávacích dnů bude v příštím roce pětašedesát, což je o jeden více, než v roce letošním. Město dokonce sleduje, aby se předložené termíny svateb nekryly s akcemi nahlášenými na Velkém náměstí či v Jiráskových sadech a svatby tak nebyly rušeny.

„Nejmenší zájem o uzavření manželství je tradičně v zimě naopak největší zájem snoubenců uzavřít manželství je stále od června do září, a proto jsou v uvedeném období schváleny jako oddávací dny všechny pátky a téměř všechny soboty. Prázdninové termíny jsou vždy velmi rychle zarezervovány, a to s velkým časovým předstihem. V posledních letech je znát větší zájem i o květnové termíny, proto se v příštím roce objeví v plánu opět čtyři oddávací dny v tomto období,“ prozrazuje Ľudmila Ducháčová.

Úředně stanoveným místem pro konání svatebních obřadů je dům U Špuláků. Pro ty, kteří chtějí skromný a soukromý obřad, magistrát nabízí malou obřadní místnost přímo ve své budově. V domě U Špuláků bude možné uzavřít také registrované partnerství osob stejného pohlaví. Gayové nebo lesbičky totiž podle zákona mohou uzavřít registrované partnerství jen na určeném místě, což je v Hradci Králové pro příští rok matrika magistrátu a právě obřadní síň domu U Špuláků. Oddávat se bude v časech od 9 do 14 hodin. „Pokud si snoubenci vyberou  jiný termín nebo místo, než bylo schváleno radou, je třeba vždy kontaktovat oddělení matriky. Pak zaplatí poplatek ve výši jeden tisíc korun,"připomíná vedoucí oddělení matriky Zuzana Soukupová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecká radnice chce pronajímat nevyužité prostory Domu U Špuláků

Dům, kde svá manželství uzavřely stovky párů. Zároveň je architektonickým klenotem města. Dům U Špuláků na Velkém náměstí chce hradecká radnice pronajímat. Přesněji jeho část, pro kterou marně hledá využití. Budova z druhé poloviny 16. století, která se mnohokrát zapsala do…
Čtěte více

V Hradci Králové vzrůstá zájem o svatby

Staré české přísloví říká: "Svatba v máji, do roka máry." Dnešní snoubenci už zřejmě na podobná pořekadla příliš nedají, květnových sňatků oproti loňsku totiž opět v Hradci Králové přibylo. Více svatebních obřadů zaznamenává matrika během celého roku. Jen za loňský rok…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme