Myšlenka přivést KHL do Hradce stále žije

Vstup Hradce Králové do prestižní Kontinentální hokejové ligy (KHL) je stále možný a nelze jej dosud považovat za utopii. Zhruba takový závěr měla víkendová schůzka mezi vedením města Hradec Králové a čelními představiteli KHL v Moskvě. Informuje o tom Hradecký deník.

Podle primátora Hradce Králové Otakar Divíška ruskou stranu zajímalo především to, jestli lidé budou na hokej v Hradci chodit a případně jaké by bylo zázemí pro hokej a hostující celky. "Koncem ledna by měla do Hradce přijet delegace, která by si prohlédla zázemí a veškeré možnosti. Poté padne konečné rozhodnutí,“ řekl Hradeckému deníku Divíšek. Jak dodal, magistrát by se finančně na chodu klubu neměl podílet. Finančně by měl chod klubu zajistit sponzor KHL Gazprom a dosud nejmenovaná česká firma, která by klub pod názvem Hradecký lev měla sponzorovat. "Znám jméno českého sponzora, ale říkat je zatím nebudu," upřesnil Divíšek. Rozpočet klubu by měl činit zhruba 15 milionů eur.
Pokud by jednání dopadla úspěšně, měl by Hradecký lev hrát KHL již v příštím ročníku. Půjde přitom o zcela jiný tým než je ten, který momentálně hraje 1. hokejovou ligu. Nový celek složený ze špičkových hokejistů by měl fungovat pod manažerským vedením bývalého hokejisty Davida Pospíšila. Stávající celek HC VCES Hradec Králové by měl v Hradci fungovat paralelně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme