Muzejní adventní trh chystá drobné změny

Letošní jubilejní 15. ročník muzejního adventního trhu v Hradci Králové bude tak trochu jiný. Zdejší muzeum totiž od září hostí historické betlémy z Čech, Moravy a Slezska, a tak adventní trh bude umocněn krásnou a neobvyklou výstavou, která je svým rozsahem naprosto ojedinělá.
Tradiční  předměty přijede poslední listopadový víkend tentokrát nabízet více než 150 výrobců z celé republiky. Bude zde opět ochutnávka dobrých vín, koutek pro děti a ve třetím poschodí restaurace. Návštěvníci trhu budou mít možnost zhlédnout též výstavu kresleného humoru autorů ze všech koutů světa, expozici věnovanou Janu Kotěrovi a kolekci historických klobouků, čepic a dalších pokrývek hlavy pod názvem Máte na hlavě? 
Trh bude i v letošním roce probíhat nejen v celé budově, ale i před ní a  v prostoru tak zvaného spodního dvora za muzeem. Zde Vám přes třicet prodejců nabídne nejen své výrobky, ale také tradiční české pohoštění, jako jsou koláče, trdla nebo rožněné selátko. Z nápojů to bude též medovina, kterou bude možno ochutnat od několika výrobců, svařené víno nebo grog.
Adventní trh bude probíhat 26. - 28. 11.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme