MŠ v Plotištích Sever se zavře, opravy se zpozdily

Za měsíc, přesně 1.října, měla mateřská škola v Plotištích otevřít, kvůli nárůstu dětí a zvýšenému zájmu rodičů o jejich umístění do mateřinek, dvě nové třídy pro padesát dětí. Nedojde k tomu. Opravy, se kterými se původně počítalo, budou většího rozsahu a tedy je potřeba víc finančních prostředků.

Nejdřív magistrát počítal s dostavbou sociálního zařízení a vybudováním menší výdejny jídla v celkové výši přibližně tři  miliony korun. „Je však potřeba ještě opravit rozvody topení i vody, požární schodiště, a komplikace nastaly také s projektováním výtahu,“ vysvětlila Alena Synková, vedoucí odboru školství. Celkové náklady se tak vyšplhaly k sedmi milionům korun. „Práce, které měly začít o prázdninách se zpozdily. Do mateřské školy nejenže nenastoupí prvního října nové děti, ale ani ty,které už školku navštěvují,“ řekl Václav Svoboda, mluvčí Magistrátu Hradec Králové.
Magistrát musel sehnat náhradní prostory, kam děti budou prozatím docházet. „Je to nepříjemné, ale podařilo se nám domluvit místa v jiných školách a najít jiné prostory,“ dodal Svoboda.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme