Modernizace hřiště u Bavlny začne brzy

Už brzy by měla začít slibovaná rekonstrukce fotbalového hřiště u bavlny. Slibuje to alespoň současné vedení města. Do roku 2012 by se třicet let staré sportoviště mělo změnit v moderní hřiště s potřebným zázemím.

Podle současných plánů by se hřiště mělo proměnit ve sportovní centrum s ubytovnou, fotbalovým hřištěm, tribunou pro více než 300 diváků, dvěma víceúčelovými hřišti, kurtem pro plážový volejbal a dětské hřiště. Součástí projektu je i parkoviště přibližně pro 60 aut. Práce už měly podle projektu začít, zastavily je ale potíže s dotací. Podle informací Mladé fronty Dnes by ale měly být problémy už vyřešeny a práce mají odstartovat v nejbližších dnech.
Plánovaná ubytovna by měla zastavit odliv talentů a přilákat do Hradce především mladé sportovce. Ti zatím museli využívat cizí hřiště jiných měst. "Obávali jsme se, že jednou by mohla přijít doba, kdy rodiče dají přednost jiným zařízením," zdůvodnil smělý projekt MF Dnes náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
I přes moderní podobu vzbudily některé prvky projektu nevoli. Například rodiče malých fotbalistů poukazovali na umělý trávník. Ten je podle nich ze zdravotního hlediska méně vhodný než trávník přírodní.  Umělý povrch proto zřejmě na hřišti nebude, jeho vznik by byl navíc asi o 4,5 milionu korun dražší. Právě výše plánovaných investic se několikrát stala terčem kritiky. Původní náklady měly dosáhnout 170 mil. Kč. Rozpočet projektanta byl 137 milionů a vítěz soutěže na rekonstrukci areálu, firma Stako, nakonec slíbila náklady ve výši 90 milionů korun. "Je to cena reálná. Jsme připraveni tuto zakázku za nabídnutou cenu realizovat bez navýšení a dodatků," slíbil Mladé frontě Dnes majitel a jednatel stavební společnosti Stako Petr Kulda. Až 85 % nákladů by přitom měla pokrýt evropská dotace.
Ještě během listopadu tak musí začít stěhování sportovců. Některé týmy budou dočasně využívat prostory na Slavii, jiné se přestěhují na hřiště Olympie.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme