Moderní technologie v parkovacím domě motoristům zatím nesvědčí

Nový parkovací dům, který byl k začátku roku zprovozněn společností Atol v areálu RegioCentra Nový Pivovar v Hradci Králové, zatím vyvolává u některých motoristů určité obavy. Moderní samoobslužné zařízení sloužící k odbavování příchozích a odchozích vozů je totiž novinkou a nemalý počet řidičů je ještě neumí používat. Uvedl to předseda představenstav Atolu Jiří Slánský.

"Zahájení provozu ukázalo, že mnoho motoristů se setkává s takovou technologií poprvé," uvedl Slánský s tím, že pro tento případ byla a je na místě nepřetržitá obsluha u vjezdu a výjezdu do třídy ČSA a dokáže tak pružně reagovat na potřeby uživatelů. Prozatím zůstane vjezd i výjezd z ulice Komenského dočasně uzavřen.
Mezi nejčastější chyby účastníků patří podle Slánského snaha otevřít vjezdovou závoru bez vozidla. V podlaze je však indukční smyčka, která musí registrovat železný předmět – vozidlo, aby někdo nemohl zneužít vjezd a výjezd na jednu kartu pro více vozidel. Motorista také často při vjezdu nepřiloží kartu, ale vytiskne si lístek jako host a pak chce vyjet ven na kartu. Systém ovšem neregistroval vjezd na kartu, tak nepustí auto ven. "Orientační značení po celém parkovacím domě je velmi podrobné. Je třeba brát v úvahu dva rozdílné režimy účastníků i jejich umístění v domě - předplatitele a hosta. Každý vjíždí na jiná místa i jiný způsob vjezdu a výjezdu," dodal Slánský a doplnil, že se očekává zvýšený provoz „nováčků“ v těchto dnech, kdy se budou lidé vracet s dovolené. Po tomto týdnu předpokládá otevření druhého výjezdu do Komenského ulice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme