Mladá Boleslav zcela zaslouženě porazila Energetiky 5:1

Zajímavé utkání nabídlo 18. kolo první ligy, střetli se mezi sebou dva hokejoví sousedé v tabulce, Mladá Boleslav a Hradec Králové. Hosté byli před utkáním o jeden bod před Středočechy a tak jim mohli v případě vítězství výrazněji odskočit. To se jim však nepovedlo, zkušený mladoboleslavský celek se dostal v průběhu zápasu do tříbrankového vedení, teprve za stavu 3:0 se povedlo Energetikům snížit Petrem Dominem. To bylo ale ze strany Východočechů vše, ve třetí třetině Boleslav přidala ještě dva góly a vyhrála tak v poklidu 5:1.

Branky a asistence: 13. Langhammer (Nedorost, Jaroš), 15. Kadlec (Vrbata), 25. Kadlec (Heinisch), 44. Kratěna, 46. Kocar (Drábek) - 35. Domin (Pavel Suchý). Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Střely: 36:26. Rozhodčí: Zubzanda - Merc, Sentenský. Diváků: 1100.

Ml.Boleslav: Mařík (Hanousek) - Klimeš, Řezníček, Vyhlídal, Štrach, Braniš, Drábek, Staněk - Jaroš, Langhammer, Nedorost - Kadlec, Kameš, Krupka - Beck, Heinisch, Kocar - Kratěna, Vrbata, Nouza.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Černý, Blanár, Kolafa, Hendrich, Toužimský, Mocek, Šeda - Fořt, Koudelka, Fišer - Kašík, Roubík, Vondráček - Přeučil, Diviš, Volráb - Potůček, Domin, Suchý Pavel.

Jan Neliba (hlavní trenér BK Mladá Boleslav):
Určitě to pro nás byl těžký zápas. Hradec u nás vlastně neměl co ztratit. My jsme tady pasováni do role favorita a naši kluci měli ze začátku, myslím si, zbytečnou křeč. První třetinu jsme vyhráli díky Maříkovi. V celém zápase podal skvělý výkon a mužstvo podržel. Pak jsme potrestali přílišnou snahu soupeře, kdy se chtěli Hradečtí znovu dostat do zápasu a my využili brejky. Jakmile jsme odskočili na tři branky, mužstvo hrálo uvolněně a myslím si, že se na náš výkon dalo koukat. Samozřejmě máme před sebou obrovský kus práce s mužstvem a doufám, že to půjde nahoru.

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
My jsme v poslední době udělali docela dobré výsledky. Věřili jsme si i pro zápas v Mladé Boleslavi. Bohužel první třetinu jsme nesehráli dobře. Přitom jsme očekávali, že si domácí vytvoří tlak a to se také potvrdilo. Dostali se do vedení 2:0 a bylo těžké zápas zvrátit. I když jsem věřil za stavu 3:1, že bychom druhý gól přeci jen mohli dát a tím by domácí znervózněli. Jenže místo toho jsme v závěrečné části znovu inkasovali a bylo rozhodnuto. A proč jsem si bral oddechový čas už v 15. minutě? Samozřejmě chtěl jsem nějakým způsobem tu domácí lavinu zastavit. Ještě se pak dalo hrát. My ale udělali moc chyb. Byli jsme naivní a nechtěli hrát takový hokej, jaký jsme si před zápasem řekli, že hrát budeme.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme